Iată cum poți să economisești bani chiar dacă ai unul sau mai multe credite!

Foarte multe persoane au nu unul, ci mai multe credite, ceea ce le dă senzația că nu au  posibilitatea să mai pună deoparte bani. Dacă te numeri printre cei care se află în această situație, mai jos găsești câteva sfaturi după care te poți ghida în momentul în care îți dorești să economisești bani și să rămâi la zi cu plata datoriilor.

Iată ce trebuie să faci pentru a economisi bani deși ai unul sau mai multe credite! 

Deși nu pare posibil, există modalități prin care poți să pui bani deoparte și pe care să-i folosești ulterior pentru alte scopuri. Chiar dacă nu este vorba despre sume mari, contează faptul că sunt acolo și te poți folosi oricând de ei.

Prioritizează plata facturilor

Trebuie să recunoști că primul lucru care îți dă bătăi de cap la început de luna este teancul de facturi care se adună. Atunci când ai și un credit, plata acestora la timp este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a nu intra în luna care urmează cu datorii. Astfel, în momentul în care intră salariul, cel mai bine este să faci calculele și să pui deoparte banii necesari pentru acestea. Bineînțeles că tot acum este bine să iei în considerare și achitarea ratei sau a ratelor aferente împrumuturilor.

Stabilește un buget pentru întreaga lună

Odată rezolvată problema facturilor, poți începe să stabilești un buget pentru coșul săptămânal sau lunar, în funcție de cum mergi la cumpărături. Deși ideal ar fi să mergi mai rar la magazine pentru aprovizionare, fiecare are propriul stil de viață, iar o schimbare drastică îți poate afecta mai mult buzunarul. După ce ai stabilit suma pe care crezi că ar trebui să o cheltui pentru a-ți asigura toate cele necesare, plus ceva pentru micile plăceri (haine sau încălțări, atunci când trebuie), este momentul să decizi cât poți economisi.

Investește în educația ta financiară

Deși este impropriu spus că investești, pentru că nu trebuie neapărat să te gândești la un curs plătit, un program sau un ghid gratuit de educație financiară te poate ajuta să îți organizezi cheltuielile lunare și chiar să economisești anumite sume, pe care le poți folosi pentru vacanțe sau pentru alte plăceri. Mai mult, la unele dintre aceste cursuri poți găsi informații folositoare despre cum să accesezi credite fără garanții pentru persoane fizice, care să nu te împovăreze și mai mult, mai ales că astfel de soluții îi vizează, în mare parte, pe salariați și pe cei care nu dispun de foarte mulți bani.

Evită cheltuielile inutile

Se întâmplă să ai astfel de cheltuieli, care îți sărăcesc bugetul familial – diverse obiecte cumpărate impulsiv, haine luate din simplul motiv că erau la reducere și multe alte asemenea lucruri, care nu fac decât să te facă să pierzi banii pe care ai putea să îi economisești. Tot ceea ce poți face pentru a evita astfel de cheltuieli este să te gândești dacă articolul respectiv îți trebuie cu adevărat în momentul acela.

Chiar dacă ai unul sau mai multe credite, buna organizare a bugetului familiei te poate ajuta să economisești bani, pe care îi poți folosi cu alte ocazii sau chiar pentru a-ți achita mai repede împrumutul.

Sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *