FOTO! Ziua Eroilor, marcată de Înălțarea Domnului. Prefectul și subprefectul județului au depus o jerbă de flori în Cimitirul eroilor

Ziua Eroilor nu a mai fost marcată anul acesta prin manifestare publică, din cauza pandemiei COVID. 

Respectând regulile de distanțare fizică, prefectului județului Botoșani, Dan Nechifor, împreună cu subprefectul, Rodica Zelincă au depus o jerbă de flori în Cimitirul eroilor- Pacea.

În fiecare an, în această zi, se face pomenirea eroilor români ce au căzut pe toate câmpurile de luptă, de-a lungul veacurilor pentru libertate, dreptate, credință și pentru apărarea țării și întregirea neamului. Ziua Eroilor amintește de militarii români care și-au pierdut viața în Primul Război Mondial. În acest an însă, greu încercat de pandemia de coronavirus, în lipsa ceremonialelor militare datorate precauției pe care fiecare dintre noi trebuie să o manifestăm, rămân rugăciunile noastre, ale tuturor care se înalță la ceruri pentru toți ostașii și luptătorii români care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și închisori pentru întregirea neamului, pentru libertatea și demnitatea poporului român”, se precizează într-un comunicat al Instituției Prefectului Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *