FOTO Un botoșănean a mers să-și schimbe buletinul, dar nu a mai apucat. A fost dus direct în carantină

Un bărbat de 53 de ani, din comuna Curtești, a mers, marți, la Evidența Populației ca să-și schimbe cartea de identitate, dar a fost ridicat de polițiști și băgat direct în carantină.

Acesta a venit în țară, din Italia, pe 25 mai și marți a mers să își schimbe documentul imediat ce a ajuns în Botoșani.

Autoritățile l-au ridicat, însă, și l-au dus direct în carantină pentru că în momentul în care a ajuns acasă el trebuia să stea în izolare.

Izolarea la domiciliu este măsura decisă de autorități și obligatorie pentru oricine revine în țară dintr-o țară din zona galbenă, conform listei întocmite și actualizate de Institutul Național de Sănătate Publică. Durează 14 zile, poate fi făcută la adresa din domiciliu sau oriunde altundeva, cu o condiție – să fie adresa declarată la intrarea în țară și respectată Ce obligații au cei care sunt în izolare la domiciliu – nu pot părăsi sub nicio formă și pentru niciun motiv locuința, fără acordul DSP, nu pot primi vizite, iar dacă locuiesc cu alți membri de familie, ei intră de asemenea în izolare, dacă nu există posibilitatea separării totale Ce riscă cei care încalcă regulile – merg direct în carantină instituționalizată 14 zile, amendă până la 20 de mii de lei, dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracțiune care, potrivit modificărilor făcute recent, se pedepsește cu până la 15 ani de închisoare.

One thought on “FOTO Un botoșănean a mers să-și schimbe buletinul, dar nu a mai apucat. A fost dus direct în carantină

  1. Necinstitutional! Chiar nu se mai opresc ăștia cu bau bau? Dupa autopsii in Italia au existat doar 12 decedati de covid! Arafatu nu a aflatu? Ce sa faca si militienii de Botoșani? Cind nu ai cap, faci ce ti se spune…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *