De ce a murit asistenta medicală din Botoșani, dacă s-a vindecat de COVID? Explicația medicilor

Lenuța Buța, asistenta medicală de la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Botoșani, a murit după ce s-a vindecat de COVID. Acesteia i s-au făcut două teste, care au ieșit negative potrivit INSP. Al doilea test negativ a fost descoperit, luni, de către DSP Botoșani.

Femeia nu avea alte afecțiuni, nu suferea de alte boli. Reprezentanții DSP susțin că cel mai probabil medicamentele au slăbit organismul femeii și a luat o altă boală.

Șefa Secției de Boli Infecțioase Botoșani, Valentina Morcov, a declarat că s-au făcut eforturi uriașe pentru a o salva le Lenuța.

Nu o știam bolnavă. Era o persoană activă, venea la serviciu, fără probleme deosebite de sănătate, la o vârstă de 46 de ani, nu știam să aibă vreo boală, nu era diagnosticată cu boală severă. Din ce am mai discutat cu colegii, inclusiv cei de la Iași, am înțeles că afectarea pulmonară a fost foarte gravă. Deci s-a produs o distrucție a țesutului pulmonar și secundar acestor distrucții a apărut și afectare cardiacă. Deci trebuie să înțelegeți că ea deja scăpase de virus, devenise negativă, dar efectele acestui virus asupra plămânului au fost atât de importante încât chiar și după ce a scăpat de această infecție a rămas cu sechele, ar fi rămas dependentă de oxigen, din câte am înțeles, ea nu putea să respire fără aparat”, a declarat Valentina Morcov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *