Controale în construcții și în service-uri auto din Botoșani. Amenzi usturătoare pentru trei angajatori

santier, constructie bloc, stiri, botosani, muncitori constructiiMai mulți angajatori din Botoșani, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor şi  întreţinerea  şi repararea autovehiculelor, au fost ținta unor controale ale inspectorilor de muncă. Acțiunea a avut loc între 18 și 23 mai.

În  cadrul Compartimentului  Securitate şi Sănătate în Muncă al ITM Botoşani au fost efectuate controale la un număr de 18 angajatori cu un număr total de 253 salariaţi. Controale  au fost efectuate în   unităţile    de   pe  raza judeţului Botoşani.  Au fost constatate un număr de 57  deficienţe privind securitatea şi sănătatea în muncă şi s-au dispus 57 de măsuri pentru remedierea acestora.

Principalele neconformităţi constatate cu ocazia controalelor au fost: lipsa triajului epidemiologic la intrarea în şantier; semnalizarea de securitate şi sănătate incompletă a locurilor de muncă; instruirea incompletă a lucrătorilor  privind riscurile generale din şantier; lipsa consemnării în fişele de instruire individuală a rezultatului instruirii lucrătorilor în domeniul  SSM sau după caz, măsurile ce trebuie luate în contextul pandemiei generate de COVID 19; lipsa dovezilor privind acordarea echipamentului individual de protecţie, anunță Inspectoratul Teritorial de Muncă printr-un comunicat.

Pentru neconformităţile constatate au fost aplicate un număr de 57 de sancţiuni cu avertisment. 

În cadrul Compartimentului Control Relaţii de Muncă şi Control Muncă Nedeclarată au fost controlaţi 26 angajatori şi au fost dispuse 27 măsuri de remediere. Au fost depistate un număr de 5 persoane prestând activitate pentru muncă nedeclarată.

Pentru primirea la muncă fără încheierea unui contract individual de muncă, au fost sancţionaţi  doi  angajatori  cu amenzi în valoare de  60.000 lei. Pentru primirea la muncă fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor a fost sancţionat un angajator cu amendă în valoare de 40.000 lei.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 100.000 lei.

Au fost constatate deficienţe la REVISAL (privind nerespectarea termenelor de transmitere a contractelor individuale de muncă şi a modificărilor acestora), neîntocmirea contractului individual de muncă în formă scrisă, neîntocmirea  corectă a pontajelor, se mai precizează în comunicatul ITM.                     

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate de către ITM Botoşani în această campanie este de 100.000  lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com