Ministrul Muncii vrea ca firma de confecții din Botoșani la care au lucrat muncitorii din Sri Lanka să răspundă pentru situația creată

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, vrea ca firma de confecții din Botoșani la care au lucrat muncitorii din Sri Lanka, care au rămas pe drumuri, să răspundă pentru situația creată.

Alexandru a declarat, la Europa FM, că angajatorul din Botoşani, societatea comercială GT Company, la care au lucrat cei 36 de cetăţeni asiatici nu trebuia să acționeze „brutal” cu desfacerea contractelor de muncă, în condițiile în care aceșția nu cunosc legislația României.

Angajatorul trebuie să răspundă vizavi de faptul că i-a chemat la muncă. Trebuie ca dânşii să ne ofere explicaţiile legate de refuzul de a-i răspunde angajatorului la solicitarea de a veni la muncă şi, într-un final, de faptul că au fost întrerupte aceste contracte prin decizia angajatorului, cu atât mai mult cu cât sunt nişte oameni care nu stăpânesc legislaţia ţării respective, nu ştiu exact ce conţine legislaţia noastră, cu atât mai mult trebuia discutat cu dânşii şi nu procedat în mod brutal”, a afirmat Alexandru, luni, la Europa FM.

De asemenea, ministrul Muncii a reiterat că toți cei 36 de muncitori din Sri Lanka nu doresc să plece din România, ci vor să lucreze la alt angajator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *