Umilință mortală la Ambulanță. Angajații, trimiși la cazuri COVID cu combinezoane rupte

Un proces inedit în instanţele ieşene: ambulanţierul Gheorghe O. a dat în judecată Serviciul de Ambulanţă Judeţean Iaşi în urmă cu câteva zile şi se plânge că a fost sancţionat pe nedrept.

Ambulanţierul cere judecătorilor de la Tribunal să anuleze decizia de sancţionare emisă pe numele său în data de 7 aprilie. Atunci, Comisia de Disciplină a SAJ a decis să îi reducă salariul timp de două luni, ambulanţierul fiind acuzat că a refuzat să meargă la „o misiune de ajutorare a unui pacient ce era suspect a fi infectat cu noul tip de coronavirus“, scrie Ziarul de Iasi.

Lucrează la SAJ de 13 ani

Potrivit acțiunii depusă de Gheorghe O. la Tribunal, acesta lucrează la SAJ Iaşi din 2007. Pe 15 martie, ambulanţierul era de serviciu, iar în acea dimineaţă, puţin după ora 9.00, echipajul 203, din care face parte, a fost trimis în comuna Golăieşti, pentru a acorda îngrijiri medicale unei femei de 79 de ani, care avea simptome specifice infectării cu SARSCoV-2. Gheoghe O. (63 de ani) spune că suferă de hipertensiune arterială şi că în dimineaţa solicitării se simţea rău. El a menţionat în documentele depuse la Tribunal că a preferat să nu se scuze şefilor în acea zi din cauza stării de rău deoarece, din experienţele trecute, şi-a dat seama că superiorii nu ar fi fost îngăduitori cu el. „În ziua de 15 martie 2020, medicamentul nu şi-a făcut efectul, sens în care a decis că, raportat la vârsta şi la starea de sănătate, ar fi pus în pericol dacă ar interveni la solicitarea atribuită. Aşa cum se cunoştea bine şi la acel moment, persoanele în vârstă de aproximativ 65 de ani şi care suferă de afecţiuni cardiace sau respiratorii sunt printre victimele cele mai vulnerabile în faţa acestui nou tip de coronavirus“, se arată în acţiunea intentată de un avocat, în numele lui angajatului. În acelaşi document se mai menţionează că, în acea zi, Gheorghe O. „avea sistemul imunitar foarte scăzut“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *