Anchetă epidemiologică la Secția Pediatrie a Spitalului Județean, după ce un adolescent a fost infectat cu COVID

Anchetă epidemiologică la Secția Pediatrie a Spitalului Județean, după ce un adolescent a fost depistat pozitiv COVID 19.

În vârstă de 17 ani, băiatul, din localitatea Hânțești, județul Suceava, venit cu bilet de trimitere de la Spitalul din Rădăuți, s-a prezentat la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati cu fractură antebraț stâng în urma unui accident de bicicletă.

Pe biletul de trimitere scria că are test negativ la covid 19. Ulterior s-a aflat că pacientul efectuase la spitalul din Rădăuți 2 teste rapide care erau negative.

A fost internat la Botoșani în data de 20 mai fără alte simptome, dar tratat ca suspect covid-19. I s-au recoltat probe pentru analiza unui test Real Time PCR și a fost internat pe secția de chirurgie. Pe 21 mai a primit rezultatul pozitiv și a fost transferat la Suceava.  Direcția de Sănătate Publică Botoșani desfășoară o anchetă epidemiologică iar spațiul în care a stat adolescentul a fost dezinfectat”, a declarat medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *