Au fost stabilite traseele pe care vor circula noile autobuze din Botoșani, care vor înlocui tramvaiele

Societatea comercială Eltrans SA a anunțat traseele pe care vor circula noile autobuze achiziționate de municipalitate pentru a înlocui tramvaiele, pe perioada în care căile de rulare vor intra în reabilitare.

Astfel, autobuzele, care vor fi achiziționate în leasing operațional, vor circula pe aceleași trasee ca și tramvaiele, adică 101 și 102, în intervale de timp de la 10 minute în orele de vârf la 15 minute. Primul autobuz va ieși din garaj la ora 4,52 și va efectua ultima cursă, de la capete, la ora 23.00.

Pe linia 101, care este mai lungă (5,8 kilometri) vor rula șase autobuze, în timp ce pe linia 102, care este de doar 2,8 kilometri, vor circula trei mijloace de transport. Interesant este că autobuzele de pe linia 102 nu vor merge până în Zona Industrială la limita cu Cătămărăști Deal, ci se vor opri la Gară, în zona Catedralei Sfinții Petru și Pavel.

Stațiile de autobuze care urmează a fi amenajate sunt următoarele: 

Traseul 101: Luceafărul, Bazar, Piața Mare, Mall, Școala 11, Stadion, E.On, Portas, Comcereal, Electro-Alfa, Electrocontact, Șuruburi (Mecanex)- Bariera Cătămărăști.

Traseul 102: Catedrala Petru și Pavel de la Gară, Sucevei, Prieteniei, Piața Mică, Capătul 1.

Noul grafic de circulație a tranmvaielor va fi supus aprobării Consiliului Local.

2 thoughts on “Au fost stabilite traseele pe care vor circula noile autobuze din Botoșani, care vor înlocui tramvaiele

  1. Sa fiti blestemati voi care doriti cu orice pret sa continuati cu Tranvaile in Botosani.
    Cea mai mare nenorocire abatuta asupra Botosaniului sunt Tranvaiele.
    Disconfort foarte mare,blocarea circulatiei neputinta de a moderniza strazile unde sunt linii de tranvai si gramada de bani ce se FURA datorita Eltransului.
    Asfaltati cu 10 cm de asfalt toate liniile si ramaneti la autobuze sau trolee.

  2. Si cei care trebuie sa mearga din primavarii in zona industriala ce fac, cumpara 2 bilete? De ce nu merg cele de pe linia 2 pana Catamarasti? Asta e discriminare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *