Mascații au descins, vineri, și în hala din Piața Mare. Peste  1.100 de kilograme de produse alimentare, retrase de la comercializare

In cursul zilei de astăzi, 22 mai, au fost continuate activitățile organizate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în vederea prevenirii și combaterii activităților comerciale ilicite, precum și pentru protejarea sănătății populației și verificarea siguranței alimentelor de origine animală si nonanimală destinate consumului uman.

Împreună cu specialiști din cadrul Directiei Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au fost efectuate verificări în Piața Centrală a municipiului Botoșani și în Hala destinată comercializării de produse diverse.

Astfel au fost identificate și verificate 8 persoane fizice care comercializau diverse produse alimentare.

Cu ocazia verificărilor a fost dispusă retragerea de la comercializare, sechestrarea și dirijarea către o unitate specializată in neutralizarea deșeurilor, a cantității de peste  1.100 de kilograme de produse alimentare de diverse sortimente, in valoare totală de peste 15.000 de lei.

Pentru mărfurile retrase de la comercializare, persoanele verificate nu dețineau docimente legale de proveniență și nici declarații de conformitate, produsele erau neetichetate, aveau origine necunoscută și erau expuse la vânzare în condiții improprii.

Totodată, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.12/1990 și HG 984/2005, in valoare totală de 15.000 de lei.

Precizăm faptul că patru dintre persoanele identificate, au făcut obiectul verificărilor și în data de 20.05.a.c., când au fost sancționate contravențional și le-a fost confiscată, in vederea dostrugerii, întreaga cantitate de produse alimentare identificată la comercializare.

Activitatea s-a derulat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului de Ordine Publică și a celor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

One thought on “Mascații au descins, vineri, și în hala din Piața Mare. Peste  1.100 de kilograme de produse alimentare, retrase de la comercializare

  1. Trebuia facut asta. Acum probabil se va trece si la sectoarele “tigari-tigari” si ” euro-dolari-cupoane”. Zic eu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com