Reacția managerului Spitalului din Dorohoi, după ce senatorul Costel Șoptică i-a cerut demisia. „A denigra munca unor oameni este de necalificat acum”

Managerul Spitalului Municipal Dorohoi, dr. Bogdan Anton, a reacționat după ce senatorul PNL, Costel Șoptică, i-a cerut demisia, acuzându-l că nu a manageriat bine situația din cadrul unității spitalicești în contextul COVID. El cataloghează afirmațiile parlamentarului ca fiind „denigratoare și vădit tendențioase”. Doctorul susține că de la desemnarea ca și spital Covid a Spitalului de Urgență Mavromati, Spitalul Municipal Dorohoi a fost nevoit să preia cazurile non Covid din tot judetul Botoșani și a „îndeplinit și îndeplinește în continuare cu fruntea sus aceasta sarcina dificila in condițiile unui buget și unei dotări materiale și umane de spital municipal și nici pe departe de cele ale unui spital judetean”.

În ceea ce privește colaborarea DSP Botoșani și CJSU, Anton se apără și spune că a fost permanent promptă și adecvată situațiilor apărute.

În calitate de membru al Grupului de Suport tehnic al CJSU am fost prezent la toate convocările primite. În acest sens solicit la randul meu un punct de vedere al acestor instituții, având în vedere că nu am fost atenționat in nici un fel de faptul că nu colaborez. Din contra, consider că sunt într-o relație de colaborare chiar buna cu DSP BT. In toată activitatea managerială de până acum am respectat întocmai legislația și metodologiile folosite in combaterea pandemiei Covid 19. Reacția la primele cazuri apărute a fost promptă, izolând suspecții, efectuând anchete epidemiologice, dezinfectand zonele afectate, organizând circuite specifice Covid/non Covid înaintea multor altor entități medicale. Ulterior, transmiterea comunitara extinsă a virusului a făcut să apară și în spitalul nostru -ca și în multe alte spitale din tara- cazuri de personal pozitiv, cazuri pe care le-am manageriat corect și prompt. De aceea la noi nu s-au închis secții de spital. Din cele 67 de cazuri din rândul personalului, 57 au fost personal medical și 44 de persoane sunt vindecate. Personalul a fost instruit periodic și la zi cu metodologiile, dovada fiind procesele verbale ale angajaților. În perioada atât de grea de la începutul pandemiei am reușit ca, prin eforturi imense financiare și umane sa ne asiguram necesarul de echipamente de protecție și biocide și acestea au fost repartizate tuturor angajaților. Nu se pot face afirmații calomnioase in acest sens deoarece stau dovada bonurile de consum din aceste luni”, spune managerul.

Tot el susține că deși s-a confruntat cu lipsa unui medic epidemiolog in spital, „am reușit doar cu eforturile și cunoștințele avute sa întocmim anchete epidemiologice bune, evident că perfectibile, dar folositoare .
Foi de observație incomplete au fost descoperite într-un procent de sub 5 la sută din cele verificate , multe chestionare Covid nefiind trimise la noi de către Spitalul Mavromati care ne-a transferat pacienții. Toate aceste aspecte au făcut obiectul a doua controale de la DSP Bt și DSP Iași , ale căror rezultate au fost copiate parțial și trunchiat in acel comunicat de presă.  Vă asigur că ambele controale au fost încheiate doar cu recomandări de bun simț și nici cu avertismente și nici cu amenzi, fapt ce denotă că , așa cum s-a exprimat și unul din membrii echipelor de control ” in condițiile date v-ați descurcat mai bine ca multe alte spitale “.

Medicul susține că și-a făcut datoria corect, sacrificând timp și familie pentru ca toți pacienții și angajații Spitalului Dorohoi sa fie in siguranță.

Nu sunt implicat politic, nu sunt membru al nici unui partid, și de aceea nu vad de ce in introducerea la acest comunicat se face referire la un partid politic. Am cautat și voi căuta în continuare sa mă mențin în afara disputelor politice, dar solicit ca orice afirmație care se face la adresa mea și a Spitalului Dorohoi sa fie și dovedită. A denigra munca unor oameni ( și mă refer aici nu numai la conducerea spitalului cât și la toți cei care ne-am zbătut de la începutul pandemiei sa ajutam oamenii în suferință) este un lucru de necalificat acum, mai ales că situația epidemiologica in care ne aflam este departe de a se incheia”, spune managerul.

Costel Șoptică cere demisia directorului Spitalului din Dorohoi. „Trăim vremuri dificile care însă, scot la iveală nivelul de incompetență managerială a clientelei de partid”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com