Domeniul în care salariul net ar putea ajunge la 3.000 de lei, din luna iunie

Guvernul condus de Ludovic Orban lucrează la o strategie de aducerea acasă a românilor care lucrează în străinătate, motiv pentru care va majora salariul net în agricultură, potrivit anunțului făcut de ministrul Adrian Oros. Vezi câți bani vor primi în plus agricultorii.Începând din luna iunie românii care lucrează în domeniul agricol vor beneficia de un salariu net majorat la 3.000 de lei (600 de euro), aceata fiind una dintre măsurile luate pentru a aduce acasă Diaspora.

Ministrul Agriculturii a mai anunțat că anul acesta se vor aloca 43 milioane de euro pentru Programul „Tânărul Fermier“, care va avea două componente, iar cca. jumătate din suma menționată mai sus, respectiv 20 milioane de euro, va fi destinată românilor din Diaspora.

Domnilor, cei care au plecat din păcate în această perioadă, pleacă de ani de zile, ca urmare a contractelor pe care le au cu angajatorii de acolo. Mulţi dintre ei alungaţi de politica păguboasă a PSD-ului, din regiunile pârjolite de baronii voştri. Ce programe aţi gândit voi pentru românii care au plecat să muncească în Europa? Aţi alungat din ţară peste 4 milioane de români, în cei 22 de ani de guvernare, iar acum le propuneţi să cultive acasă sparanghel? Guvernul PNL are în lucru o strategie de aducere acasă a Diasporei ridicând salariul net, în sectorul agricol, la 3.000 de lei. Anul acesta, Programul «Tânărul Fermier» va aloca 43 milioane de euro şi va avea două componente, astfel încât 50% din această sumă, adică 20 milioane de euro, va fi destinată celor din Diaspora“, a declarat oficialul.

Ba mai mult, beneficiarii acestui program vor primi, pentru prima dată, până la 50 de hectare în arendă sau concesiune.

Nu le vom mai da prietenilor voştri pe redevenţe ridicole. Din iunie, vom implementa o schemă de sprijin pentru cei care angajează muncitori zilieri sau sezonieri. Am adoptat Hotărârea Guvernului nr. 356/2020 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industrie alimentară“.Adrian Oros, ministrul Agriculturii.

Sursa: playtech.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *