Șase asistente de la Spitalul Județean ”Mavromati”, luate cu ambulanțele de la hotel și internate după ce au fost confirmate cu COVID-19

Îmbolnăvire în masă cu noul virus la Spitalul Județean ”Mavromati”. Șase asistente  medicale, care lucrau pe o secție a spitalului care trata pacienți cu coronavirus, au fost luate cu ambulanțele direct de la hotelul unde stăteau și duse la spital.

Acestea au fost diagnosticate cu COVID 19 după ce au încheiat turele  pe care le făceau în spital. Cadrele medicale au stat în perioada respectivă la hotel, pentru a nu-și îmbolnăvi familiile. 

După ce au fost testate și s-a confirmat prezența virusului, acestea au fost transportate la spital pentru internare. 

”Nouă asistente medicale angajate la Spitalul Județean de Urgență Mavromaticare au lucrat pe secția covid-19 și au fost cazate la un hotel din municipiu, au fost testate conform metodologiei, la sfârșitul celor 14 zile de muncă. În urma testării, șase dintre acestea au fost depistate pozitiv covid-19. Asistentele sunt stabile, asimptomatice și sunt internate la Spitalul Județean de Urgență Mavromati”, a declarat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Directiei de Sănătate Publică Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *