Medicul botoșănean, demis de la conducerea unui spital, a pierdut procesul prin care voia funcția înapoi

Foto: ProTV

Medicul botoșănean Gabriel Oprişanu, fostul manager al Insitutului de Psihiatrie „Socola“, a pierdut procesul prin care și-a cerut funcția înapoi. El a dat în judecată atât unitatea medicală, reprezentată de actualul manager, Bogdan Şaramet, cât şi Ministerul Sănătăţii, pentru că a fost înlăturat de la conducerea spitalului.

Curtea de Apel Cluj a respins cererea de suspendare formulată de fostul manager. Decizia nu este însă definitivă.

„Respinge ca nefondate cererile de suspendare formulate de reclamant în contradictoriu cu pârâţii. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de Institutul de Psihiatrie Socola în favoarea Ministerului Sănătăţii. Cu recurs în cinci zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Cluj“, arată instanța.

Oprişanu a deschis procesul în luna martie a acestui an. El a cerut recuperarea funcției de manager, dar și a celei de medic oftalmolog în cadrul spitalului. Mai mult, medicul botoșănean vrea și salariile care i s-ar fi cuvenit în perioada cât a fost demis „abuziv”, spune el.

Potrivit Ziarul de Iași, cel mai recent control făcut de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi la începutul acestui an arată modul deficitar în care au funcţionat şi, ulterior, au fost decontate serviciile de îngrijiri paliative, în perioada 2016 – 2019, cât Gabriel Oprişanu se afla la conducere. Pe lângă faptul că nu a fost respectat normativul de personal, atât medici cât şi asistenţi sau infirmieri se îngrijeau de pacienţi fără să aibă competenţele necesare pentru a trata acest tip de bolnavi. Mai mult, raportul explică că, deşi doar trei medici aveau specializarea în îngrjiri paliative, serviciile medicale au fost decontate inclusiv pe parafa altor medici care figurau în statul de funcţii pe alte secţii ale spitalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *