Mărturia dramatică a botoșăneanului de 92 de ani, vindecat de coronavirus. „Eram distrus, eram deshidratat”

Un bătrân de 92 de ani din județul Botoșani este unul dintre cei mai vârstnici pacienți din România care s-au vindecat de covid-19.

A stat internat împreună cu soția și fiica mai bine de o lună în spital, iar acum intreagă familie e fericită că a încheiat cu bine această perioadă dificilă.

Bătrânul spune că se simte ceva mai slăbit și că îi mulțumește lui Dumnezeu că l-a mai lăsat, o vreme, pe pământ.

Posibila sursă de infectare ar putea fi chiar Spitalul Județean Suceava, unde soția bătrânului a fost internată mai întâi, apoi soțul a urmat-o, pe 24 martie. Trei zile mai târziu și fiica lor avea aceleași simptome.

Petru Alexei, bătrânul de 92 de ani: „A fost greu de tot.”
Reporter: „De ce spuneți asta?”
Petru Alexei, bătrânul de 92 de ani: „Eram distrus, eram deshidratat. Soția suferă de varice și a fost internată în spital la Suceava. Cu două zile înainte de a mă îmbolnăvi, vineri, a venit ea din spital. Sâmbătă eu am muncit și nu am avut nimic. Duminică m-au luat frigurile de îmi venea să mă bag în sobă.”

Reporter: „Credeți că virusul l-ați luat de la Suceava?”
Maria Alexei, soția bătrânului: „Eu așa cred, că acolo era virusul deja. Dar nu am știut noi.”

Medicii Spitalului Județean Botoșani spun că bătrânul vindecat, este unul dintre cei mai în vârstă pacienți bolnavi de Covid-19.

Ioan Asaftei, purtător de cuvânt al SJU Botoșani: „Am bucuria să declar vindecarea și externarea unui pacient în vârstă de 92 de ani din Vaculesti, la această vârstă venerabilă pe care a împlinit-o în spital, pe timpul internării.”

Sorin Ganga, primarul comunei Văculești: „Cred că modul lor de viață a contribuit foarte mult. Sunt o familie cumpătată cu oameni gospodari și mai cred că pe valea asta a Văculeștiului se mai păstrează o genă pură de moldovean autentic, viguros. Și iată că au învins.”

Nonagenarul care a învins coronavirusul își amintește și acum de vremurile celui de-al doilea Război Mondial și de foametea care a urmat.

Petru Alexei, bătrânul de 92 de ani: „Pe de o parte cred că sunt un om norocos, dar pe de altă parte consider că Dumnezeu îi ține mai mult pe pământ pe cei pe care vrea să îi pedepsească. Îi judecă si îi ține aici să întâmpine toate păcatele.”

Și soția și fiica bătrânului au trecut cu bine peste boală și sunt în perioada de refacere.

Sursa: Stirileprotv.ro

Miraculos! Un bătrân de 92 de ani, din Botoșani, a supraviețuit virusului COVID-19. Bărbatul a fost deja externat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *