Medici anchetați penal din cauză că au sfidat virusul COVID-19. „S-au crezut semi-zei”, susține directorul Radu Malancea

Mai mulți medici din Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani sunt anchetați penal pentru că au sfidat virusul COVID-19 și au infectat și au pus în pericol și sănătatea altor colegi sau pacienți.

Managerul Radu Malancea admite că au fost cadre medicale care au desconsiderat contagiozitatea viruslui, iar cei care acum sunt anchetați penal s-au considerat „semi-zei”.

La început nimeni nu știa nimic, nimeni nu bănuia că o să ajungem în situația asta. Rușinos este că chiar cadre medicale nu au crezut chestia asta și automat toți au luat în ușor contagiozitatea virusului și mulți au ascuns starea lor, au desconsiderat contagiozitatea și au ajuns la o contaminare între cadrele medicale”, a spus managerul spitalului, Radu Malancea.

Prefectul Dan Nechifor susține că de la începutul bolii la Botoșani au fost deschise 13 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iar 70% dintre acestea vizează cadre medicale, dintre care cel puțin doi sunt medici.

La Botoșani au fost 255 de cadre medicale infectate cu COVID 19, cele mai multe de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *