VIDEO! Peste 6,4 milioane lei, cheltuiala statului pentru persoanele carantinate din județul Botoșani. Prefect: Din străinătate vin în continuare persoane din zonele roșii

Un număr de 1.544 de botoșăneni s-au aflat în carantină instituționalizată de la începutul pandemiei de coronavirus, respectiv în perioada 16 martie-15 mai, a anunțat prefectul Dan Nechifor, luni, într-o conferință de presă.

El spune că efortul bugetar al statului pentru persoanele carantinate se ridică la peste 6,4 milioane lei.

Un număr de 29 de botoșăneni și-au plătit singuri cheltuielile din carantină, după ce au forțat izolarea. De asemenea, în perioada analizată au fost 5000 persoane în izolare la domiciliu.

Prefectul județului Botoșani a atras atenția că, în continuare, vin din străinătate persoane. În ultimele 24 de ore, peste 700 de persoane au revenit în județul Botoșani.

Din străinătate vin în continuare persoane din zonele roșii și zonele galbene”, a spus prefectul.

Acesta a ținut să explice și de ce crește, în continuare, numărul persoanelor confirmate pozitiv în județul Botoșani, menționând că toți pacienții care se adresează UPU sau la unitățile spitalicești din județ sunt testați COVID înainte de internare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *