Îngrijorător! O asistentă de la Spitalul Județean ”Mavromati”, diagnosticată cu COVID 19 pentru a doua oară

O asistentă de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani a fost confirmată pozitiv cu coronavirus pentru a doua oară, la aproape o lună după ce s-a vindecat.

În vârstă de 43 de ani, asistenta a fost depistată pozitiv cu COVID 19 pe 30 martie. După ce a fost internată două săptămâni, femeia a făcut două rânduri de teste, respectiv pe 13 și 16 aprilie iar rezultatul a fost negativ.

După externare, a stat acasă în izolare alte 14 zile, după care s-a întors la muncă la începutul lunii mai,

Asistenta a lucrat pe secția cu bolnavi COVID, fapt pentru care pe 12 mai, i se face un nou test și de aceasta dată iese pozitiv COVID. 

Autoritățile sanitare exclud faptul ca asistenta să fi contactat din nou virusul de la pacienții pe care îi trata. 

Ea s-a întors într-adevăr la serviciu, a lucrat pe secția COVID , dar a fost bine echipată. Nu ar fi fost motiv să fi luat de acolo, pentru că pe secția COVID a fost echipată corespunzător”, a declarat Gabi Ioniță, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică. 

Specialiştii spun că nu este obligatoriu ca cei care au avut Covid19 să dezvolte şi imunitate.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat în luna aprilie că nu există probe că persoanele testate pozitiv cu noul coronavirus s-au imunizat şi sunt protejate împotriva unei reinfectări cu SARS-CoV-2.

Nu există nicio dovadă că persoanele care s-au recuperat după COVID-19 şi care au anticorpi sunt protejate de o a doua infecţie„, notează OMS într-un comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *