FOTO Cei doi frați din Botoșani, care au fugit de acasă, preluați de DGASPC. „Au stat toată ziua bătuți și înfometați”

Cei doi frățiori de 13 și 11 ani, din Dersca, județul Botoșani, care au fugit de acasă în urmă cu câteva zile, fiind găsiți de polițiști într-o anexă, au fost preluați de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani. Mama celor doi frați din Botoșani, acuză că aceștia ar fi fost bătuți și înfometați chiar de bunica care trebuia să aibă grijă de ei, fiind tutorele acestora.

Au stat toată ziua bătuți și înfometați. Știu că sunt bătuți pentru că și eu am pățit la fel. Vreau să îmi iau copiii lâgă mine să îi scap de calvarul în care trăiesc”, ne-a spus mama copiilor, Maria B., care a refuzat să ofere mai multe detalii.

Aici au dormit cei doi copii in noaptea in care au fugit de acasa
Aici au dormit cei doi copii in noaptea in care au fugit de acasa

În fața asistentului social din cadrul Compartimentului abuz, de la DGASPC, fetița a spus că situația conflictuală a pornit de la faptul că ea și fratele său s-au uitat la desene animate pe telefonul mobil, fără acordul bunicii.

 „Bunica s-a supărat, m-a certat şi m-a lovit peste cap. Am decis împreună cu fratele meu să plecăm de acasă şi ne-am petrecut noaptea într-o poiată a unei vecine. Nu ne-a fost frică şi nici frig”, a povestit minora.

Reprezentanții DGASPC Botoșani susțin că fetița nu o percepe pe bunica sa ca pe o ameninţare şi doreşte să se întâlnească cu aceasta.

Cazul este în curs de evaluare, în acest moment având loc evaluarea psihologică a copiilor la sediul Serviciului de Intervenţie Specializată pentru Copil şi Familie din subordinea DGASPC Botoșani”, a precizat directorul DGASPC Botoșani, Dan Șlincu.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *