Polițistul care a vorbit public despre planul de amenzi cerut de șefi, dat afară din sistem

Agentul Valer Kovacs, liderul de sindicat al filialei Timiș a Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS, a fost dat afară din Poliție, în urmă cu trei zile, după ce a ieșit public, în perioada stării de urgență, și a vorbit despre planul de amenzi impus în perioada stării de necesitate, scrie  PressAlert.

Acesta a fost sunat în luna aprilie chiar  de premierul Ludovic Orban, după ce a mărturisit într-o postare pe Facebook, că polițiștii sunt încurajați să dea amenzi.

Agentul a fost mutat, în perioada stării de urgență, la solicitarea sa, în prima linie, la postul de Poliție din Peciu, el fiind angajat al Serviciului comunicații și informatică din cadrul IPJ Timiș.

”Eram internat în spital când am auzit că sunt cercetat disciplinar. Nu aveam nici telefon la mine. Am înțeles că s-a dat alarmă pe Serviciul de comunicații și informatică pentru a fi adus la lucru. Cele mai multe dintre acuzații erau de prejudicii aduse imaginii instituției prin ieșirile mele publice. Au fost și altele. Mi-au căutat tot felul de cercetări disciplinare, de astea, de mizerie, ca să adune cât mai multe, ca să mi le dea pe toate o dată. Au proifitat de starea de urgență. În urmă cu două săptămâni, mi-au dat două sancțiuni în regim de urgență, probabil aveau un plan să le dea și pe astea trei, ca să fiu destituit. Două le-am contestat la București. Nu s-a luat în considerare că le-am contestat. Când am ieșit din spital, colegii m-au anunțat că sunt cercetat disciplinar în continuare. Nu mi-a venit să cred că se poate ajunge la destituire, eu fiind acasă în medical. E o măsură absolut abuzivă. Au profitat de starea de urgență ca să mă elimine până în starea de 15 că se ridica starea de urgență. Acum trei zile, au venit la mine acasă șeful meu direct și un ofițer de la resurse umane și mi-au spus că urmează să imi prezinte niște materiale cu astea două sancțiuni disciplinare. Când mi-au spus de destituire, i-am poftit afară. Eu am fost cercetat în lipsă, fără să-mi pot pregăti apărare, fără să am drept la nimic”, a povestit Kovacs potrivit PressAlert.

Agentul îi critică pe cei care s-au ocupat de cercetarea disciplinară în cazul său.

”Nu mi-a venit să cred că se poate ajunge la destituire, eu fiind acasă în medical. E o măsură absolut abuzivă. Au profitat de starea de urgență ca să mă elimine până în starea de 15, că se ridica starea de urgență. Acum trei zile, au venit la mine acasă șeful meu direct și un ofițer de la Resurse umane și mi-au spus că urmează să îmi prezinte niște materiale cu astea două sancțiuni disciplinare. Când mi-au spus de destituire, i-am poftit afară. Eu am fost cercetat în lipsă, fără să-mi pot pregăti apărarea, fără să am drept la nimic”, a mai povestit Kovacs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *