Soluția ingenioasă găsită de un preot pentru respectarea distanței între credincioși, la biserică

Au fost două luni extrem de dificile pentru populația României, însă, virusului SARS-CoV-2 nu a dispărut nici de pe teritoriul țării noastre, nici din celelalte state ale mapamondului! De aceea, acum, în starea de alertă trebuie să continuăm să urmăm măsurile impuse de autorități. Distanțarea socială este una dintre ele, iar un preot din Bacău a găsit o soluție ingenioasă pentru ca oamenii să o poată respecta… mai ușor. El a hașurat curtea bisericii, unde va oficia slujbe în aer liber. Noua imagine a lăcașului i-a emoționat pe mulți dintre credincioși, iar unii dintre ei nu și-au putut stăpâni lacrimile. 

Preotul paroh Ioan Pleșcău a ales o metodă inedită de a păstra distanțarea fizică între enoriași: a făcut măsurători și a împărțit toată curtea Bisericii “Sf. Dumitru – Narcisa”… astfel încât fiecare persoană va sta în zona sa de protecție. După cum puteți vedea atât în poza principală, dar și în colajul de mai jos, curtea lăcașului de cult este plină cu pătrate – credincioșii vor lăsa câte un pătrat liber între ei atunci când vor veni la ceremoniile religioase. În plus, tot în curte… pe margini au fost montate bănci pentru enoriașii care nu pot sta în picioare pe tot parcursul slujbei.

La Biserica “Sf. Dumitru- Narcisa” din Bacău se întâmplă un lucru unicat în oraș: slujbele sunt oficiate de tată și de fiu. Tatăl, Ioan Pleșcău, este cel care a construit lăcașul de cult în urmă cu 20 de ani, după ce, la început, a slujit într-o casă praznicală. Ulterior, fiul său, Ionuț Alexandru Pleșcău, a ales și el calea preoției. În prezent, cei doi, tată și fiu, adună mii de enoriași la ceremoniile pe care le oficiază.

“Ideea îi aparține tatăl meu, preotul paroh, iar eu, dar și ceilalți angajați ai bisericii am îmbrățișat-o imediat. Tot ce s-a făcut, de la trasatul dungilor, care respectă distanța de doi metri, și până la montarea băncilor a fost posibil datorită celor care lucrează pentru biserică. Și aici mă refer și la dascăli, care au muncit cot la cot cu noi”, a mărturisit preotul Ionuț Pleșcău, care slujește la Biserica “Sf. Dumitru – Narcisa”.

Sursa: Cancan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *