Un angajat al Filarmonicii Botoșani, în scandal cu un chiriaș. Ar fi îmbrâncit o femeie cu bebelușul în brațe

Foto:bzi.ro

Un angajat al Filarmonicii Botoșani este în scandal cu un chiriaș, un tânăr IT-ist din Iași pe care l-a scos cu forța din casa pentru care a plătit chirie aproape trei ani. Tânărul It-ist Marian Datcu susține că a rămas fără serviciu în perioada pandemiei și nu a mai putut achita chiria. Acum și-a revenit și poate plăti datoriile către proprietarul Gheorghe Gâtlan, angajat la filarmonica Botoșani. Conflictul a degenerat ieri, când proprietarul, împreună cu mai multe rude, au rupt poarta ca să-l evacueze pe chiriaș. Reporterii BZI au fost prezenți la fața locului. Tânărul a fost amenințat, iar soția acestuia a fost îmbrâncită, chiar dacă era cu bebelușul în brațe. Gheorghe Gâtlan vrea să elibereze imobilul pentru că spațiul urmează să aibă destinația de cabinet stomatologic. Și-a făcut apariția și Andrei Milatinovici, nepotul proprietarului, care a recurs la amenințări, scrie bzi.ro.

Liniștea din comuna Valea Lupului a fost perturbată în cursul dimineții de ieri. Pe strada George Coșbuc, lumea s-a adunat ca la circ. Totul a început de la un conflict pornit între chiriașul Marian Datcu, un IT-ist care a deschis o afacere de soluții software, Brain Online SRL-D, și proprietarul casei, Gheorghe Gâtlan, angajat la Filarmonica Botoșani. Tânărul susține că a fost dat afară cu forța din casă.

„De trei ani stau în chirie aici. Plătesc 500 euro pe lună. Am plătit până în luna februarie. În martie a început pandemia și mi-am pierdut locul de muncă. I-am spus să mă amâne, și că voi plăti mai târziu. Acum mi-am găsit un loc de muncă. Nu mi-a dat niciun răspuns. I-am lăsat și o garanție de 2.000 de euro. Dimineață, la ora 10:00, a venit proprietarul și a tras de gard, a intrat peste mine, m-a amenințat. A împins-o pe soția mea, care era cu copilul în brațe.

A venit peste mine cu ginerele și cu încă o persoană. M-au amenințat că-mi rup picioarele. Nici nu mă lăsau să intru în casă. Mă amenință cu nevasta proprietarului, care este avocat. Îi voi da în judecată pentru acest abuz. Contractul pe care-l aveam cu el nu a fost înregistrat la ANAF. Eu am făcut toate plățile pentru utilități, am acte doveditoare. Le voi face plângere penală pentru că mi-au bruscat soția”, a povestit Marian Datcu.

Marian Datcu, dat afară după starea de urgență

 

Pe de altă parte, Gheorghe Gâtlan, proprietarul imobilului, susține că a vrut să scape de Marian Datcu încă de la finalul anului trecut. Bărbatul povestește că l-a păsuit cât a putut.

 

„Contractul era valabil până la 31 decembrie anul trecut. De atunci tot mă chinui, tot l-am păsuit. Mi-a adus 40 milioane la gaz. I-am spus să plece. Mi-a spus că și-a luat o casă în Aroneanu și să-l mai las o lună, două, până e gata. L-am înțeles. A venit 1 martie, l-am rugat să părăsească locuința. A venit și Poliția, i-au fost făcute notificări. Soția este avocat. În contract scrie că, dacă nu se plătește chiria până pe data de 5 a lunii, poate fi evacuat. Când mă anunțau că taie gazul, el imediat tăia o chitanță, ăia de la gaz plecau.

Așa m-a păcălit și pe mine. El este IT-ist, s-a folosit de o făcătură. După 15 martie, mi-a dat la telefon un așa-zis avocat și a urlat la mine că-i stresez, că-i stare de necesitate. Am zis să stea până pe 15 mai. Nu mi-a mai plătit nicio chirie. Spunea că lui nu-i vin facturi. Acum 8 zile i-am spus că vineri la ora 10:00 (ieri -n.r.) trebuie să predea cheile la casă. Să vedeți în ce condiții trăiau. El ce a făcut? S-a încuiat în casă. Fata mea este plecată în Viena și vrea să facă un cabinet stomatologic aici, dar nu poate. A închis poarta și nu voia să plece. Eu sunt în șomaj, că-i criză. Să iasă, să-mi dea casa, să-și ia lucrurile”, a precizat angajatul Filarmonicii Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *