Accesul în sediul Parchetului din Botoșani, interzis persoanelor care au temperatură

Parchetul Botosani, stiri, botosaniParchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani a anunțat un set de măsuri în vederea prevenirii răspândirii sindromului respirator acut cu COVID-19. Potrivit unui comunicat al procurorilor, pe perioada stării de alertă justițiabilii sunt obligați să respecte următoarele reguli:

  • Activitatea de relaţii cu publicul şi audienţele acordate de conducerea unităţilor de parchet se suspendă până la data de 31 august 2020.
  • Se recomandă justiţiabililor ca, pentru depunerea sesizărilor, cererilor şi memoriilor, să utilizeze serviciile poştale sau mijloacele de comunicare electronice.
  • În cazurile urgente, persoanele care solicită accesul la procuror sau la conducerea unităţii de parchet vor putea fi primite numai cu acordul expres al acestora din urmă.
  • Intrarea în sediul parchetului a oricărei persoane, inclusiv a personalului propriu, se va realiza numai cu respectarea următoarelor reguli: – la punctele de acces se va proceda la verificarea temperaturii corporale, cu ajutorul unui termometru omologat de tipul non contact; nu va fi permis accesul persoanelor a căror temperatură depăşeşte 37,3° C; – se va proceda la dezinfectarea mâinilor; – se va purta mască facială, care să acopere nasul şi gura. Persoanelor care nu respectă aceste reguli nu li se va permite accesul.
  • ntrarea persoanelor în sediul parchetului, cu excepţia personalului propriu şi a celui din instituţiile sistemului judiciar, de ordine publică şi siguranţă naţională, se va face numai după completarea declaraţiei pe propria răspundere, conform formularului din Anexa nr. 1 a Ordinului nr. 54/10.03.2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *