Răzvan Rotaru: Liberalii botoșăneni continuă sarabanda de numiri a rudelor și prietenilor în funcții de conducere în instituțiile publice locale pe care a început-o Guvernul Orban de 6 luni!

Parlamentarul social-democrat Răzvan Rotaru atrage atenția asupra politizării funcțiilor de conducere din instituțiile publice locale de către Guvernul Orban prin numirea rudelor și prietenilor parlamentarilor PNL din Botoșani.

În loc să auzim de investițiile cu care s-au lăudat liberalii când s-au trezit la guvernare, zi de zi asistăm la epurări politice și achiziții netransparente în timp de pandemie. Liberalii nu au niciun Dumnezeu, nu contează că botoșănenii au fost închiși în case, că le-au scăzut veniturile, că și-au pierdut locurile de muncă, că medicii au fost lăsați fără echipamente de protecție, ei sunt ocupați cu instalarea finilor și finelor, nepoților și nepoatelor pe funcții bănoase plătite din banii cetățenilor. E și cazul domnului deputat Achiței, care și-a pus propteaua la șefia Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă, profitând de starea de sănătatea precară a titularului de post, fără pic de rușine”, a declarat Răzvan Rotaru.

Sub paravanul pandemiei, liberalii au făcut angajări şi concedieri în funcție de interesele lor politice, dar și achiziții controversate, iar apoi au încercat să le continue prin proiectul de lege a Stării de Alertă, pe care l-au trimis Parlamentului. PSD a pus stop în Parlament, prin modificările aduse legii, atât achizițiilor fără licitație, cât și epurărilor politice şi abuzurilor făcute de PNL.

Reglementările stabilite de Guvern în cuprinsul proiectului de lege privind măsurile din starea de Alertă demonstrează că Orban şi compania doreau să-și servească în continuare clientela de partid. După ce au angajat fără concurs peste 12.000 de politruci, de rude şi de amante, folosind ca pretext pandemia, la începutul săptămânii au încercat să păcălească Parlamentul şi să numească în funcții publice, persoane care nu sunt funcționari publici, prin derogare de la Codul Administrativ. Alături de colegii mei de la PSD am reinstituit legea şi regulile democratice. Numirile trebuie să respecte condițiile legale! Nu este cazul să mai vedem: ospătari numiți la conducerea spitalelor în plină criză sanitară, lăutari care să gestioneze activitatea Ministerului Muncii în condițiile în care acestui minister îi revin sarcini extrem de importante în actuala conjunctură, oameni dați afară, în masă din ministere pentru a fi înlocuiți cu politrucii PNL, rude, amante, prieteni numiți în funcții de conducere în instituții extrem de importante fără ca aceștia să aibă vreo legătură cu acea activitate”, a subliniat deputatul PSD.

 

 

2 thoughts on “Răzvan Rotaru: Liberalii botoșăneni continuă sarabanda de numiri a rudelor și prietenilor în funcții de conducere în instituțiile publice locale pe care a început-o Guvernul Orban de 6 luni!

  1. Si care-i solutia pentru a scapa de soferii numiti ministri, de coafezele numite director general, de electricianul devenit expert in fonduri europene, de mecanicul auto care cu X si O a devenit in 5 ani profesor universitar, de agramata devenita sefa unei case nationale etc…
    Chiar nu va este rusine pisdeilor ?!
    Nu doar ca ne-ati umplut tara de toate taraturile de la spira hareta ( a propos – colegii de universitate de la Harvard ajung in cele mai mari functii ale lumii acesteia… se aplica acelasi principiu si la X si O ?!), de toate amantele chelnerite ajunse … orice, de toti verii, cumatrii si nepotii … dar ati ajuns in halul in care voi, pisdeii, ati numit in functii viitorii fini a caror nunta a avut loc la 1 an de la numire.
    Chiar asa ordinar ai ajuns incat sa faci reclama la singura meserie pe care o cunoasteti voi, astia, din singurul partid care se identifica pana la lacrima cu nepotismul ?!
    Sau … capitalismul de cumetrie, vorba mentorului vostru da-i-ar Dumnezeu sanatate.

  2. Ce-i, Rotarule? Plangi ca analfabetii vostri si amantele vor trebui sa-si gaseasca de munca? Daca sunt asa de competenti pzd-istii aruncati in strada, n-ar trebui sa fie o problema in a-si gasi un servici in mediul privat, nu-i asa? Sunt o adevarata mina de aur pentru multinationalele care abia asteapta sa puna mana pe astfel de genii… Totusi, ma tem ca “geniile” pzd-iste nu vor face fata niciunui interviu cat de cat serios. Si cred ca din acelasi motiv va temeti si voi… Nu-i nimic, se gaseste de munca in agricultura. Fiecaruia, dupa competente. Tu, Rotarule, de exemplu: daca ramai fara serviciul tau de mancator, ce altceva stii sa faci??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com