Probele orale de la Bacalaureat se anulează. Anunțul făcut de ministrul Educației

examen de bacalaureat, stiri, botosaniProbele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale din cadrul Bacalaureatului se anulează în acest an. Această măsură a fost aprobată în cadrul ședinței de Guvern prin Ordonanța de urgență. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației.

Potrivit Ministerului Educației, pentru anul școlar 2019-2020, vor fi anulate probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal și probele de evaluare a competenţelor digitale.

Acestea se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordinul Ministrului Educației și Cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

Măsura a fost adoptată în Ordonanța de Urgență prin care a fost reglementată și gratuitatea transportului acordat elevilor.

Sursa: Cancan.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *