Vestea proastă de la Iohannis: Dacă situația se va înrăutăți, nu voi ezita să declar din nou stare de urgență

Președintele României a transmis, joi, un mesaj deloc încurajator pentru populație, înainte ca România să treacă de la starea de urgență la starea de alertă. Klaus Iohannis a declarat că, dacă situația se va înrăutăți, va declara din nou stare de urgență.

Vreau să fiu foarte clar: Dacă situația se va înrăutăți și datele vor arăta un număr galopant de infectări, care va duce la supraaglomerarea spitalelor, atunci nu voi ezita să declar din nou stare de urgență. Să nu compromitem, așadar, tot ce am realizat până acum cu mari sacrificii”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta a spus că pericolul este departe de a fi trecut și că distanțarea socială, munca de acasă, acolo unde se poate, igiena, masca de protecție sunt esențiale pentru a putea controla epidemia

De mâine intrăm într-o nouă etapă. Încetarea stării de urgență nu echivalează cu finalul epdemiei. Din punct de vedere medical avem ceva semne pozitive, dar pericolul este departe de a fi trecut. Ce am făcut până acum s-a dovedit eficient și am reușit să ținem epidemia sub control„, a mai adăugat acesta.

Iohannis a precizat că nu vor exista trei zile fără restricții din cauza vidului legislativ, pentru că „avem un cadru legal prin care să menținem regulile în cele trei zile”.

Dragi români, nu vor urma trei zile fără reguli și restricții! Reîntoarcerea bruscă la situația de dinainte de pandemie este imposibilă. Virusul nu ține cont de acte administrative, iar renunțarea prematură la toate regulile care s-au dovedit bune ar însemna o gravă eroare. Avem un cadru legal în vigoare și în baza lui vor fi luate toate deciziile pentru ca inclusiv în următoarele trei zile să păstrăm toate regulile necesare pentru ca sănătatea și viața cetățenilor să nu fie puse în pericol. Intrarea în starea de alertă aduce cu sine riscuri noi și responsabilități suplimentare pentru toți cei care își vor relua, într-o formă sau alta, activitatea”, a mai explicat Iohannis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *