FOTO O tânără din Botoșani transformă burticile graviduțelor în opere de artă. „Unii bebeluși erau mai liniștiți, alții „comunicau” cu mine pe tot parcursul picturii”

Larisa Dascălu, o tânără de 20 de ani, din Botoșani,  studentă la Iași, transformă burțile graviduțelor în adevărate opere de artă. Absolventă a Colegiului Național „A.T. Laurian”, studentă la Arhitectură, Larisa  fost pasionată de pictură de când se știe. Îi plac foarte mult și bebelușii, iar momentele în care pictează burticile graviduțelor pentru ea sunt clipe de relaxare, chiar dacă este minuțioasă și îi place să își finalizeze creația până la ultimul detaliu. A început să deseneze, să picteze încă de la grădiniță și și-a păstrat acest hobby de-a lungul anilor. Ba mai mult, și-a îmbunătățit tehnicile.

„Ideea conceptului a pornit în momentul în care o prietenă însărcinată mi-a propus să o pictez pe burtică. Am văzut că nu e nimeni în Iași sau Botoșani care să se ocupe cu asta, așa că am luat vopsele speciale și m-am apucat eu”, ne povestește tânăra.

Produsele folosite sunt special fabricate pentru picturile pe față și body painting, cumpărate de la un magazin autorizat, spune Larisa. Sunt vopsele non toxice fabricate în Franța, pe bază de apă, fără parabeni și parfum, potrivite chiar și pentru pielea sensibilă, astfel încât atât fătul, cât și viitoarea mămică sunt în deplină siguranță.

Cred că la toate picturile de până acum am simțit mișcări din burtică. Unii bebeluși erau mai liniștiți, alții „comunicau” cu mine pe tot parcursul picturii. Vorbesc cu ei când se mișcă, fiindcă eu practic le pictez „căsuța”, și cred că ar trebui să le explic ce se întâmplă acolo, mai ales că este o experientă nouă pentru ei. ( de obicei la detaliile finale îi avertizez că e posibil să îi gâdil puțin, deși viitoarele mămici mi-au spus că nu simt aproape nimic, doar urma pensulei umede pe burtică )”, spune tânăra.

Unele modele sunt concepute în totalitate de ea, altele sunt inspirate de pe internet. Larisa urmărește și artiste din Spania și Australia pentru a fi la curent cu ce mai e nou în materie de belly painting. Preferă să aibă modele mai interesante decât un simplu desen cu Mickey Mouse, fiindcă, spune ea, „fiecare bebeluș e unic și merită ceva special”. O ședință de pictură pe burtică durează între o oră jumătate și trei ore, în funcție de complexitatea modelului.

Pictura pe burticile graviduțelor este doar un hobby pentru tânăra botoșăneancă.

„Mă pregătesc să devin arhitect, acesta este visul meu, picturile pe burtică sunt doar un hobby pentru mine, la fel ca pictatul tablourilor. Voi continua să pictez și pe viitor în timpul liber, însă probabil cel mai mult timp pentru acest hobby mi-l rezervă studenția și profit de el la maximum”, spune Larisa, mai ales că viitoarele mămici sunt suprinzător de deschise acestui concept.

Tânăra a primit cereri și pentru lunile următoare, când burticile acestora vor fi mai rotunjoare.

Chiar am rămas plăcut surprinsă când am văzut impactul pozitiv al proiectului asupra persoanelor. Nu este nevoie să le conving, fiindcă mă caută ele pe mine, cred că sarcina trebuie celebrată, iar burtica transformată în operă de artă.Tehnicile diferă la fiecare artist în parte, în principiu se procedează ca la pictura unui tablou: ai nevoie de materiale calitative și simț estetic, doar că la pictura burticilor se adaugă mai multă răbdare și un schimb de energii pozitive. Dacă viitoarele mămici au curiozități, mă pot contacta pe pagina de facebook https://www.facebook.com/picturipeburticaiasi/ unde le răspund  cu drag la întrebări, spune tânăra artistă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *