Ce poți păți dacă ataci un copil pe stradă și îi furi telefonul mobil? Un bărbat din Botoșani știe acum răspunsul

Un bărbat din Botoșani care în luna octombrie a anului trecut a atacat pe stradă o fetiță de nouă ani și i-a furat telefonul mobil va sta mult timp după gratii. Botoșăneanul, în vârstă de 32 de ani, a fost condamnat, joi, de magistrații Curții de Apel Suceava la patru ani și jumătate de închisoare pentru tâlhărie. 

Inițial, acesta a primit din partea Judecătoriei Botoșani o pedeapsă de doar trei ani de închisoare, însă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani au contestat sentința și au mărit pedeapsa cu încă un an și jumătate. 

Pe 17 octombrie 2019, bărbatul ar fi sustras un  telefon mobil de la o minoră de nouă ani, din municipiul Botoşani, în timp ce aceasta se afla în faţa imobilului în care locuieşte.

Sub pretextul că doreşte să afle cât este ceasul, botoșăneanul a făcut-o pe fetiță să utilizeze telefonul mobil, moment în care i l-a sustras din mână şi s-a îndepărtat de locul respectiv. El a fost reținut imediat de polițiști, primind și mandat de arestare preventivă.

Solutia pe scurt: În temeiul art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani împotriva sentin?ei penale nr. 335 din data de 19.03.2020 pronunţată de Judecătoria Botoşani în dosar nr. 14974/193/2019. Desfiinţează în parte sentinţa penală menţionată, în sensul că: Majorează cuantumul pedepsei principale aplicate inculpatului Andrei Marian, de la 3 (trei) ani închisoare, la 4 (patru) ani şi 6 (şase) luni închisoare. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei care nu sunt contrare prezentei decizii. În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Andrei Marian împotriva aceleiaşi sentinţe. În baza art. 422 Cod de procedură penală rap. la art. 72 alin. 1 Cod penal deduce, în continuare, din pedeapsa aplicată inculpatului apelant, durata arestului preventiv de la 19.03.2020, la zi. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă inculpatul apelant Andrei Marian să plătească statului suma de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. În baza art. 275 alin.3 şi 6 Cod de procedură penală, celelalte cheltuieli judiciare din apel rămân în sarcina statului inclusiv onorariile apărătorilor din oficiu, în cuantum de 868 lei pentru inculpatul apelant şi de 470 lei pentru persoana vătămată intimată, sume ce vor fi avansate din fondurile Min. Justiţiei în contul Baroului Suceava. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 13.05.2020.
Document: Hotarâre  358/2020  13.05.2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *