Atenție! La Botoșani, în aprilie, au murit mai puțini oameni decât în aceeași lună din 2019. Teoria că numărul deceselor a crescut din cauza COVID-19, infirmată de statistici

foto: stirileprotv.ro

Noul coronavirus nu a determinat o creștere semnificativă a numărului de decese în județul Botoșani, așa cum se speculează, ci, din contră, în luna aprilie, când a fost înregistrat vârful epidemic, s-au înregistrat mai puțini morți decât în aceeași lună din 2019.

Astfel, în luna aprilie 2020 au fost înregistrate decesele a 356 de persoane din Botoșani, în condițiile în care în aceeași lună a anului trecut au fost 379 de decese.

În schimb, o creștere semnificativă a numărului de morți a fost înregistrată la Botoșani în luna martie, când au fost declarate 495 decese, cu 63 mai mult decât în aceeași lună din anul precedent, însă persoanele decedate nu au avut o legătură cu COVID-19. 

De altfel, la nivelul primelor patru luni ale acestui an s-a cunoscut o cretere a numărului de decese, de la 1.533 în 2019 la 1.705, dar fără a exista o legătură de cauzalitate cu epidemia care a afectat lumea.

De la debutul apidemiei, în Botoșani au fost înregistrate 38 de decese despre care s-a spus că ar fi fost generate de COVID-19, cu toate că majoritatea persoanele decedate avea comorbidități.

  2019 2020
ianuarie 417 410
februarie 305 444
martie 432 495
aprilie 379 356
TOTAL 1533 1705

 

One thought on “Atenție! La Botoșani, în aprilie, au murit mai puțini oameni decât în aceeași lună din 2019. Teoria că numărul deceselor a crescut din cauza COVID-19, infirmată de statistici

  1. E adevarat ca au murit mai putini oameni decat anul trecut dar ar fi interesant sa stim cati oameni mai locuiesc in Botosani acum, comparand cu aceeasi perioada a anului trecut. Mai putini morti poate insemna si o depopulare in crestere. Asta ar fi mai devastator decat orice virus si, din pacate, cred ca se intampla. Botosaniul moare incet, din lipsa de perspective O simpla plimbare prin zona industriala este mai mult decat relevanta. La fel ca Vaslui, Giurgiu sau Teleorman, alte fiefuri pzd-iste…In contrast cu Cluj, Bihor sau Sibiu, judete in plina dezvoltare, care au refuzat sa fie conduse de ciuma rosie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *