FOTO Revoltător! Pacienți suspecți COVID nevoiți să aștepte și 16 ore la UPU. Spitalul TBC și Spitalul de Recuperare nu sunt pregătite să-i preia

Situație sensibilă la Spitalul Județean ”Mavromati”, unde pacienții suspecți COVID 19 au fost nevoiți să aștepte și aproape 16 ore rândul la Urgențe și asta pentru că spitalul a fost supraaglomerat în ultimele zile cu pacienți confirmați pozitiv.

Pentru că stau câte unul în salon, Spitalul  Judetean de Urgenta nu mai are capacitate sa  primeasca bolnavii de Covid-19.

Acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă cele două spitale din municipiul Botoșani, respectiv Spitalul de Recuperare ”Sf.Gheorghe” și Spitalul de Pneumoftiziologie, ar fi preluat pacienții suspecți COVID și asimptomatici, însă nu dispun de circuite epidemiologice pentru astfel de cazuri.

Reprezentanții Spitalului Județean cer explicații de la conducerile unităților spitalicești nominalizate de Ministerul Sănătății să preia aceste cazuri.

Pentru că în data de 12 mai prezentările în Serviciul de Urgență a Spitalului Județean a fost într-un număr crescut cu cazuri de suspecți COVID iar corpul central al Spitalului Județean era ocupat în întregime cu cazuri similare, adică suspecți și pacienți confirmați COVID 19, au fost mai multe cazuri de pacienți care au așteptat la Urgențe un interval mare de timp, aproximativ 14-16 ore. Consider că acest lucru se datorează în continuare faptului că, deși în acest moment mai sunt două spitale nominalizate pentru a interna bolnavi COVID pozitivi, mă refer la Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani și Spitalul de Recuperare, aceste spitale au știu și au bănuit că vor fi incluse în sistemul de pacienți COVID19, dar nu au luat nicio măsură pentru a fi pregătite ca în acest moment să poată primi această categorie de pacienți. Considerăm oportun un punct de vedere al acestor spitale de a explica de ce, cu toate că știau de acest fapt, nu au pregătit logistica necesară: reparații curente, circuite epidemiologice pentru a fi apte să interneze acești pacienți”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean ”Mavromati”.

Miercuri au fost raportate 632 de cazuri COVID în județul Botoșani, o parte dintre acestea fiind declarate vindecate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *