#Dor de ATL, o campanie lansată de elevii Colegiului Național ”A.T.Laurian” de dorul şcolii

Perioada de autoizolare nu este una uşor de tolerat pentru nimeni, mai ales pentru tineri. Le lipsesc plimbările, meciurile de pe terenurile de sport, întâlnirile live cu prietenii, dar şi şcoala. Consiliul Elevilor de la Colegiul Naţional „A.T.Laurian”, spre exemplu, a lansat o campanie prin care atât cei mici cât şi cei mari să-şi poată scrie off-ul creat de toată această perioadă a şcolii „altfel”. Iniţiatorii campaniei şi-au provocat colegii şi profesorii să spună de ce anume le este dor de şcoală, pagina de Insta fiind deschisă deja de două zile şi urmând să fie lansată şi în alte reţele de socializare. Peste 50 de elevi au intrat în campania numită „#Dor de ATL”, votând prin apreciere aspectele ce le lipsesc cel mai mult din viaţa de laurian.

Acţiunea ce pare să fie un soi de terapie în grup arată, până în prezent, că cele mai lipsite sunt muzica de pe holuri din timpul pauzelor, cluburile de debate „Acvila” şi „Ghilotina”, clubul de teatru „Drama”, pauzele de la cantină, dar şi „profesorul meu preferat”, sau „notele de 3 la matematică”.

Iniţiatorii spun că ideea îi ajută mult să crească cifrele urmăritorilor pe reţelele de socializare, astfel încât, atunci când sunt lucruri utile de postat legate de statutul elevului, drepturi sau obligaţii ale celor implicaţi în jocul educaţiei, mesajele să ajungă la cât mai multă lume.

„În al doilea rând, și poate cel mai important aspect al campaniei, inițiativa aceasta ne aduce împreună măcar pe internet într-un moment în care ne-am dori să fim împreună și fizic. Ne e dor de absolut fiecare lucru mărunt de la școală și cred că faptul ca toată lumea simte la fel acum ne poate ajuta să ne alinăm acest dor. Sperăm ca și profesorii să răspundă cu drag inițiativei noastre.” a declarat Eduard-Alexandru Ungureanu, Președintele Consiliului Școlar al Elevilor din Colegiul Național “A.T. Laurian” .

Mihaela Prăjinariu, directorul colegiului, consideră minunată inițiativa elevilor, date fiind şi semnalele de încurajare şi entuziasm venite de la colegi. „Pentru cei care știu ce înseamnă Laurian, când spui #Dor de ATL, spui TOT! Când Laurianul e aproape a doua casă, dor de Laurian înseamnă dor de oameni, de locuri, de evenimente, de provocări, de emoții, de împliniri și, de ce nu,  de neîmpliniri și de probleme ce așteaptă rezolvarea. Mie, personal, mi-e dor de tinerețe, de veselie, de zâmbete, de efervescența din timpul pauzelor, de entuziasm, de energie bună…Mi-e dor de laurieni, mi-e dor de trăiri frumoase, mi-e dor de educație!”, sunt cuvintele managerului de la Laurian.   

Pe 13 mai românii pot sărbători Ziua Internaţională a Dorului, campania laurienilor pliindu-se perfect pe o astfel de sărbătoare recentă dar cu multe semnificaţii şi, tocmai de aceea, cu impact.  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *