Afacere de 4,4 milioane de euro din Botoșani, vândută la licitație. Investiția a fost inițiată de un cunoscut om de afaceri

Una dintre cele mai mari mori de grâu din România, care a fost construită la Botoșani de omul de afaceri Gelu Tofan, a fost scoasă la vânzare prin licitație publică.

Moara Todireni SRL este considerată de lichidatorul firmei, Insol Advisor este considerară „o reală oportunitate de afaceri pentru cei care vor să demareze o investiţie pe termen lung”.

Complexul agro-industrial este compus din moară de grâu proiectată, produsă şi pusă în funcţiune de Ocrim SPA Italia cu o capacitate de producţie construită de 100 to/24 ore. Moara produce toate tipurile de făină din grâu (inclusiv în amestec cu făina de secară, hrişcă, ovăz, orz şi/sau seminţe) şi deţine echipamente tehnologice pentru producţia de făini speciale.

Potrivit lichidatorului, care a dat un anunț în Ziarul Financiar, „dacă moara ar funcţiona la o capacitate maximă ar avea un necesar anual de 36.500 tone de grâu, cantitate care reprezintă aproximativ 31% din producţia totală de grâu a judeţului Botoşani (117.290 tone productie totala 2018 cf. INSSE)”.

Pe lângă moară, complexul dispune de 5 silozuri cu sistem Tornum AB, capacitatea totală a acestora fiind de 10.000 to. (5 silozuri x 2.000 to.). Ca şi capacitate de depozitare complexul agro-industrial se situiază în primii 15 jucători ca mărime. La nivelul judeţului există o capacitate totală de depozitare de 552.435 to şi un număr total de 149 de jucători. Parcul fotovoltaic şi clădirea de birouri completează funcţionabilitatea acestui complex agro-industrial.

Valorificarea se va face ca şi subansamblul funcţional prin licitaţie publică, competitivă, cu strigare, cu preţ în urcare. Subansamblul funcţional este scos la vânzare la preţul de pornire de 4.414.925 Euro.

Totodată, există posibilitatea închirierii acestuia, în cazul in care nu va fi adjudecat în procedura de vânzare. Preţul de pornire al licitaţiei pentru închiriere este de 100.000 Lei + TVA pe lună.

Potenţialul de investiţie în această afacere este strâns legat de trendul ascendent pe care se află industria agricolă românească. Ţara noastră este una dintre ţările cu cel mai pronunţat profil agrar din Uniunea Europeană, deţinând aproape o treime din totalul terenului agricol al acesteia. Amplasamentul agro-industrial Moara Todireni funcţiune în anul 2016, a beneficiat de finanţare de la CEC Bank.

Licitaţiile vor avea loc în datele de 22 și 29 mai, la sediul lichidatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com