Cum fac față botoșănenii stresului acumulat în perioada PANDEMIEI? Află care sunt cele mai bune soluții de relaxare!

Sezonul cald a început odată cu prima zi a lunii mai, care de regulă ar fi fost petrecută în aer liber alături de prieteni sau cei dragi, dar din cauza pandemiei de Covid-19, accesul grupurilor mari de persoane în locurile publice a fost restricționat. Mai mult decât atât, foarte multe persoane lucrează de acasă, ceea ce înseamnă că trebuie să-și creeze un mediu propice de lucru, pentru că este necesar pentru o bună sănătate fizică și mentală.

De asemenea, cei care se află în șomaj tehnic trebuie să găsească soluții pentru a-și ocupa timpul liber cu diferite activități, fie individuale, fie alături de membrii familiei. Din fericire, starea de urgență se va retrage în curând și treptat lucrurile vor reveni la normal, însă, până atunci, botoșănenii apelează la diferite trucuri ingenioase pentru crearea unui spațiu de muncă și de conviețuire ideal.

Cele mai bune modalități pentru diminuarea stresului

 

  • Crearea unei ambianțe plăcute în biroul de acasă

Conceptul home office, chiar dacă la început poate fi destul de atractiv pentru că îți permite să lucrezi din inima casei tale, în timp poate deveni un adevărat disconfort din cauza lipsei de interacțiune directă cu prietenii și colegii tăi de serviciu. Din cauza restricțiilor, nu poți comunica decat în mediul online cu aceștia, dar ceea ce poți face pentru a reduce stresul impus de situație este să-ți amenajezi biroul după bunul plac. Pentru a beneficia de o lumină naturală, alege să plasezi biroul lângă fereastră, astfel încât razele soarelui să cuprindă uniform toată suprafața de lucru. Totodată, ventilația camerei este extrem de importantă, de aceea specialiștii în amenajări interioare recomandă diferite modele de ventilatoare care vor menține o calitate superioară a aerului. Poți alege unul cu picior sau dacă îți place să oferi și o notă de elegantă încăperii, poți opta pentru unul de tavan.

 

  • Investește timp în pasiunile tale

Din păcate, medicii stomatologi, unii asistenți medicali de laborator și vânzători comerciali se află în șomaj tehnic în această perioadă, ceea ce înseamnă că au foarte mult timp la dispoziție. Cei care se află în această situație, trebuie să privească totul ca pe o oportunitate și să se focuseze asupra pasiunilor. De exemplu, dacă îți place literatura, poți citi și reciti acum cărțile preferate sau chiar să te gândești la posibilitatea de a scrie tu o carte, iar dacă locuiești la casă și îți place să grădinărești, acum este momentul pentru a planta florile mult dorite sau să pui pe picioare o livadă.

 

  • Nu renunța la activitatea fizică

Un lucru este cert, chiar dacă situația de urgență nu se va mai prelungi după data de 15 mai, sălile de fitness și de sport vor rămâne închise pentru încă o perioadă de timp, dar asta nu înseamnă că nu poți să-ți continui activitatea fizică. Poți face exerciții cardio în sufrageria ta în timp ce asculți muzica preferată sau să îți comanzi un set de gantere dacă ești interesat de creșterea și tonifierea masei musculare. Activitatea fizică îți va menține starea de bine și astfel vei face față stresului acumulat în această perioadă.

Optimismul este crucial pentru depășirea momentelor dificile și trebuie mereu să percepi partea plină a paharului. Concentrează-te asupra serviciului pentru a avea rezultate cât mai bune și alocă-ți timp pentru hobby-urile care te fac fericit.

sursa foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *