Tamara Ciofu, PSD: Asistenții medicali sunt îngerii păzitori ai pacienților alături de medici și merită tot respectul nostru!

Astăzi sărbătorim asistenții medicali din toată lumea, ocazie cu care doresc să îmi exprim respectul și recunoștința față de activitatea asistenților medicali din toată țara și din județul Botoșani, fără de care, niciun medic nu ar putea să aibă grijă și nici nu ar putea să ne trateze pe fiecare dintre noi!

Cu toate că anul 2020 a fost declarat de către Organizația Mondială a Sănătății și International Council of Nurses drept Anul Asistentului medical și al Moașei, consider că în aceste clipe trebuie să le aducem un omagiu asistenților și asistentelor medicale pentru că au fost alături de medici în prima linie în lupta cu pandemia de coronavirus, pentru că și-au riscat propria viață pentru a salva alte zeci și sute de vieți.

Anul acesta se împlinesc 200 de ani de la nașterea lui Florence Nightingale, asistentă medicală, părinte fondator al îngrijirilor de sănătate moderne.

Trebuie să luăm cu toții exemplu și să urmăm fiecare în profesiile noastre devotamentul și puterea de muncă de care dau dovadă asistenții și asistentele medicale de fiecare dată, indiferent de starea de sănătate în care se află pacienții de care au grijă.

În calitate de medic și parlamentar vă mulțumesc pentru sacrificiul pe care îl faceți, implicându-vă cu toată compasiunea și cunoștințele dumneavoastră în procesele de refacere a sănătății oamenilor care au nevoie de voi. Deşi, în unele cazuri, este dificil să faceți față greutăților, o luaţi de la capăt în fiecare zi, mai puternici și mai puternice şi mai hotărâți și mai hotărâte.

În această perioadă în care ne confruntăm cu o pandemie a cărei efecte se propagă foarte repede și afectează milioane de oameni din întreaga lume ați arătat că sunteți dispuși să vă depășiți orice limite și să faceți tot ce vă stă în putere pentru a salva cât mai multe vieți omenești, chiar cu riscul de a vă îmbolnăvi!

Astăzi este ziua recunoștinței activității pe care o desfășurați ca îngeri păzitori ai pacienților, ca adevărați profesioniști care faceți permanent eforturi supraomenești pentru a îngriji și trata pacienții care vă cer ajutorul.

Din partea mea veți avea întotdeauna toată susținerea și înțelegerea de care aveți nevoie.

În activitatea mea parlamentară am susținut reglementarea asistenței medicale la nivelul comunităților locale, precum și introducerea moașelor alături de asistenții medicali și mediatorii sanitari în centrele comunitare integrate. În opinia mea asistentul medical are rolul cel mai important în echipa medicală și în procesul de îngrijire al pacienților, dar și în cel de consiliere și informare al acestuia.

Avem nevoie de dumneavoastră, avem nevoie de asistenți medicali profesioniști, bine pregătiți și aproape de pacienții noștri.

La mulți ani! Să fiți sănătoși și să avem parte mereu de grija și devotamentul pe care le arătați fiecărui pacient în fiecare zi!

Sursa: comunicat PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com