Aplicaţie inedită: afli cu telefonul la ce farmacie găseşti medicamentul pe care îl cauţi

Pacienţii pot afla în ce farmacii vor găsi medicamentele de care au nevoie prin intermediul unei aplicaţii. „Pharma Points“ este o aplicaţie gratuită şi funcţionează în Facebook Messenger, fiind dezvoltată pentru a îngrădi răspândirea coronavirusului, evitând expunerea pacienţilor şi a personalului din farmacii, scrie Ziarul de Iasi.

De la jumătatea lunii aprilie şi până acum s-au înscris în aplicaţie peste 500 de farmacii din 130 de localităţi din toate judeţele ţării, pacienţii fiind astfel informaţi dacă găsesc măşti de protecţie, mănuşi, dezinfectanţi, dar şi medicamente eliberate pe bază de reţetă sau fără.

Pentru a folosi aplicaţia, utilizatorii trebuie să intre pe pagina de Facebook a Pharma Points, să trimită un mesaj, urmând ca prin intermediul aplicaţiei să fie indicate farmaciile în care pot găsi medicamentul de care au nevoie.

După câteva ore, în mod automat, utilizatorii vor fi întrebaţi dacă au găsit produsele de care au avut nevoie în farmacia sugerată.

Aplicaţia se actualizează constant prin contribuţia pacienţilor, fiind ca un „waze“ al farmaciilor, lista iniţială de medicamente fiind stabilită cu ajutorul farmaciştilor, care au remarcat ce produse sunt cele mai căutate la un anumit moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *