A apărut o nouă Ordonanță Militară. Anunțul făcut de Marcel Vela

Anunț important făcut de ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, care susţine luni, începând cu ora 20,00, o declaraţie de presă.

„Am emis Ordonanța Militară numărul 11 din 11 mai 2020. Reglează unele aspecte ce țin de continuarea unor măsuri adoptate în ordonanțele militare anterioare”, a declarat Marcel Vela, luni seară. Vela a anunțat că se ridică măsura de carantinare a orașului Țăndărei.

„Peste câteva zile se încheie starea de urgență și intrăm în starea de alertă. Aș dori să mulțumesc tuturor, pentru efort și tot ceea ce ați făcut. Știu că nu a fost ușor, știu că ați răbdat și că ați depus eforturi pentru a proteja pe cei dragi și a avea grijă de cei din jurul vostru. Trebuie să transmitem un gând pios și condoleanțe celor care au pierdut pe cei dragi. Trebuie să ne bucurăm că mulți români se bucură pentru viață datorită dumneavoastră”, a mai spus ministrul Afacerilor Interne.

Marcel Vela a vorbit și despre zborurile spre și dinspre Spania. Astfel, ministrul a precizat că se va prelungi măsura suspendării zborurilor către această țară.

„Se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru toate aeroporturile din România, începând cu data de 12 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv. Măsura prevăzută nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, servicii tehnice, precum și aterizărilor tehnice necomerciale”, a spus Marcel Vela.

Premierul Ludovic Orban l-a informat luni, în ședința de Guvern, pe ministrul de Interne Marcel Vela că Avocatul Poporului a sesizat CCR cu privire la declararea stării de alertă. „Să fim pregătiți pentru că termenul de judecare la CCR e miercuri, pe 13 mai”, a spus Orban.

„Avocatul Poporului a sesizat CCR și în privința reglementării stării de alertă, să fim pregătiți pentru că termenul de judecare la CCR e miercuri, pe 13 mai”, i-a transmis Orban lui Vela.

Sursa: capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com