Coronavirus Botoșani: Noi măsuri dispuse la nivel local. Pacienții cu formă ușoară sau asimptomatici, transferați către alte două spitale

Începând cu această săptămână toți pacienții testați pozitiv, cu formă ușoară sau asimptomatici vor fi transferați din blocul central al Spitalul Județean de Urgență ”Mavromati” către alte două unități spitalicești.

Conform Ordinului ministrului sănătății nr. 555/2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus Covid- 19, a Listei spitalelor care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul Sars-CoV2 în faza I și în faza a II a și a Listei cu spitale de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul Sars-CoV-2, Spitalul de Recuperare “Sf Gheorghe” și Spitalul de Pneumoftiziologie au fost stabilite ca spitale suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul Sars-CoV-2, anunță Centrul Județean de Comunicare Botoșani.

De asemenea, potrivit hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, au fost alocate Spitalului Județean de Urgență “Mavromati” încă patru containere și montate în weekend în curtea blocului central din strada Marchian.

Acestea au fost legate la utilități în vederea asigurării de îngrijiri medicale tuturor pacienților în concordanță cu planul de măsuri aprobat pentru diminuarea riscului de propagare a virusului Covid-19. Mai concret, acestea vor servi pentru realizarea triajului pacienților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *