Marius Budăi: PSD a lansat un amplu ,,Program de relansare economică”

Economia nu mai poate sta după Guvernul Orban! Ficare zi care trece fără ca Executivul să implementeze măsuri concrete pentru relansarea economică, pentru susținerea locurilor de muncă, pentru sprijinirea agriculturii și pentru stimularea investițiilor, înseamnă adâncirea crizei economice și sărăcirea populației.

Marius Budăi: ,, PSD consideră că este vitală repornirea activităţii în sectoarele cele mai lovite de criza Covid, sectoare ce reprezintă peste 45 miliarde de euro, aproape 20% din PIB.  Măsurile vizează nu doar sprijin puternic pentru companiile afectate și pentru  economie, ci și sprijin direct, pentru oameni. Pe ansamblu însemnă o mobilizare de resurse echivalentă cu 8% din Produsul Intern Brut, ceea ce pune și România pe harta europeană a țărilor care-și sprijină semnificativ economia și cetățenii.”

Acest program cuprinzător reflectă determinarea pragmatică a PSD, în sensul de a susţine locurile de muncă, de a stimula crearea de noi locuri de muncă pentru angajarea celor disponibilizați în perioada stării de urgență și pentru cei din diaspora şi de a susţine familiile cu venituri mici, prin indemnizaţie de sprijin pentru 3 luni.

Programul prevede măsuri pentru protejarea puterii de cumpărare a populaţiei. Susţinem tot ce este ,,Fabricat in România”, sustinem agricultura României și securitatea alimentară a românilor.

Programul gândit de Partidul Social Democrat încurajază revenirea imediată a sectorului de transport și a sectorului de producţie auto. Deasemenea, deblocăm economia și diminuăm blocajul finaciar şi creditul comercial.

Exporturile vor fi susţinute prin garanţii de stat, de 100%, iar turismul va fi încurajat și susținut prin programul ,, Vacanță în România” şi prin stimularea investiţiilor în cele 31 de staţiuni balneare, unde este prevăzut a se investi 1 miliard de euro, în următorii 10 ani.

Marius Budăi ,,În termeni strict financiari, amploarea programului de relansare economică și de sprijin, gândit de PSD, este de 4 ori mai mare decât tot ce a făcut Guvernul Orban. Ajunge la echivalentul de 8% din PIB, ceea ce ar aduce România mai aproape de țările europene în această privință.”

Sursa: comunicat PSD

 

3 thoughts on “Marius Budăi: PSD a lansat un amplu ,,Program de relansare economică”

  1. Ce relansare ?! Tu te auzi ?!
    Trebuie luat totul de la 0. Trebuie RECONSTRUCTIE.
    Si, in niciun caz, nu mai trebuie construit pe mentalitate pisdista.
    Iar asta cu planul vostru, las-o ca macane.
    Ai habar ce inseamna reconstructie ?!
    Ceva de genul :
    1. autostrazi – drumurile unei tari sunt ca venele in corp – nu poate exista dezvoltare fara autostrazi, dar nu facute cum le faceti voi, cu milioane de euro pe studii de fezabilitate, studii pe care le-ati reluat periodic pana s-au umplut de bani firmele voastre,
    2. reforma administrativa urgent – fara interventie pisdista, sa nu poata exista comuna fara cel putin 5.000 de locuitori (comasare – ati infiintat Cosula, Dimacheni, Adaseni doar pentru a mulge cat mai multi bani), diminuat numarul de consilieri (Nicseni -13 – de ce ?! 5 sunt suficienti – 8 mai putin, adica mai putin 5.000 lei/luna,60.000/an,240.000/mandat – 50.000 EURO pentru o localitate iar in tara sunt cca.3.000 localitati – total 150.000.000 EURO – INTELEGI CE JAF ATI PRODUS ECONOMIEI TARII ASTEIA ?!),
    3.spitale regionale cu bani europeni – am vazut dezastrul pe care l-ati lasat in absolut toate spitalele tarii, dar obligatoriu cu firme de consultanta si audit straine ca daca iar dam banii pe amantele voastre ne chinuim inutil,
    4. sistem de irigatii,
    5. restructurarea intregului aparat bugetar dar nu prin umflare, ci prin diminuarea tuturor posturilor cu 30-40% – primaria Berlin (comunitate cu cca.9.000.000 cetateni are 2.000 de angajati … prin comparatie, Botosani, cu 100.000 de locuitori are tot 2.000 angajati) si plata salariilor din primarii in masura in care realizeaza venituri proprii – daca nu poti, salariul minim pe economie pentru primar, vice, directori, secretari, consilieri etc., de ce trebuie saplatesc eu, din bugetul tarii, primarul din Dimacheni daca ei nu au in comuna nici dupa ce bea apa ?!
    6. desfiintarea tuturor institutelor levantine, titulesciene (iti spune ceva fularul impuscat ?!) etc. – eventual sectii in cadrul Academiei Romane,
    7. scoaterea la vedere a tuturor averilor marilor demnitari, milionari in euro, dar care au lucrat permanent doar in sistem bugetar – cazul Dragnea este suficient ?! sau trebuie si imobilele de la C.J. Vrancea ?! mai vrei, mai am…
    8. invatamant – fara fabrici particulare de hartii carora le ziceti diplome, fara reformarea facuta de ambramburica … doar invatamant intrucat o natie inculta (si voi asta vreti) nu va fi decat o turma dusa la vot.
    In principiu cam asa ar trebui RECONSTRUITA ROMANIA.
    Iar bla-bla-urile cu statiuni balneoclimaterice – aveti nevoie sa ascundeti niste bani in renovari pe hartie, asa-i ?!
    Si mai trebuie o chestiune rezolvata – interzis pentru demnitari, oricare ar fi acestia, tratamentul medical in strainatate – tratati in spitalele romanesti pe care le-au renovat, cu medici romani pe care i-au invata carte.
    Si, de asemenea, interzis pentru copiii demnitarilor, oricare ar fi acestia, sa studieze in scoli private sau cu baie proprie – trimisi sa invete carte in scoli cu WC in curte.
    Poate abia atunci veti alege una din doua – ori ciocu mic, ori la munca…
    Daca poti face asta … mai discutam, daca nu este doar gargara specifica B.O.B., partid din care va revendicati.

  2. Budai, singurul program ce ti se potriveste este programul „Din nou la scoala”. Si nu, Spiru Haret NU este scoala! Este incredibil cum toti analfabetii ajung sa prezinte „programe”. Exista o limita a decentei pe care, din pacate, multi pzd-isti nu o respecta. Budai, included…

  3. Gogoși umflate. Rusine PSD. La fel ca programul trecut de guvernare. Ciocu mic, iar va umflați in pene? Nu va mai alege nimeni! Iar veniți cu minciuni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *