FOTO Bunicuță exemplu, la 89 de ani! Cum se descurcă singură mama adoptivă a unui fost șef din cadrul Poliției de Frontieră Botoșani

O bunicuță de 89 de ani, din județul Botoșani, poate fi considerată una exemplu. La vârsta sa, bătrânica din satul Lișna, comuna Suharău, trăiește singură într-o căsuță îngrijită, în care păstrează cu sfințenie toate lucrurile țesute și cusute cu mâinile sale. Bunica Adela Cojocaru este mama adoptivă a unui copil de 5 anișori care a decedat într-un tragic accident rutier la vârsta de 50 ani.

„Acest băiețel nu a fost nimeni altul decât un om cu un caracter deosebit pe care am avut onoarea sa-l cunosc, sa lucrez cu el si de la care am invatat foarte multe lucruri in cadrul poliției de frontieră si căruia îi multumesc pentru acest privilegiu. Acest om deosebit nu a fost nimeni altul decat Cojocariu Constantin ( Ticu)- fostul sef al Compartimentul Administrativ al STPF Botosani, care a decedat acum 1 an si jumatate într-un tragic accident rutier si pentru care port o stima deosebita.Cu atât mai mult nu am putut rămâne indiferenta și am decis să ajut aceasta bunica.”, povestește Simona Elena, polițista de frontieră care a mers să îi facă o vizită bătrânei.

De la moartea lui Ticu, asa cum ii zice ea, mama Adela in varsta de 89 ani a ramas fara nici un sprijin si se descurca foarte greu, deoarece el era cel care o ajuta mereu fiindu-i aproape. Bătrâna Adela se deplasează foarte greu cu 2 bete, dar intrând în casa ei, Simona a gasit-o pregătind zarzavaturile. Asa bătrână cum este la vârsta de 89 ani, își poartă singura de grija dintr-o pensie modesta, își spală singura si face de mâncare. Este un exemplu demn de urmat pentru multi altii.

Copiii si nepoții au mai ajutat cat au putut dar in aceste momente nici ei, care au o anumita varsta si alte probleme de sanatate nu se pot deplasa la ea. Este foarte greu pentru mama Adela, deoarece toata baza era in Ticu, iar acum cand el numai este, ii este foarte greu numai ei, ci si întregii familii.

Am stat cu bunica la povesti, si-a povestit cat de frumos si modest l-a crescut pe domnul Cojocaru Constantin de la varsta de 5 anisori, fiindu-i mama adoptiva care din pacate numai este…Cat de greu i-a fost dar nu a renunțat niciodată si asa greu cum i-a fost l-a purtat in scoala si a ajuns om mare. Cojocaru Adela in varsta de 89 ani rămâne un exemplu demn de urmat pentru noi, iar pentru siguranța ei i-am promis ca voi trece săptămânal pe la ea sa vad cu ce o pot ajuta atunci cand va fi cazul. Dacă cineva ii poate dona un cadru sa se poata deplasa mai usor, in locul celor două bete i-ar fi de mare ajutor. Dacă se mai oferă cineva sa-i faca câteva cumpărături cu cele necesare ar fi extraordinar si va rog sa ma contactați. Bunica Adela nu a cerut nimic decât să fie sănătoasă si sa-si trăiască bătrânețea. A zis ca cauta de mult o fata care s-o ajute la curățenie saptamanal ca ea numai poate, si i-am promis ca voi reveni cu 2 fete in loc de una cu toate că-n căsuță era curățenie. M-am simțit onorată să-i pot fi de folos bunicii Adela si s-o cunosc. Ii doresc multa putere si sanatate si ei si întregii familii si sa poata depăși cu toti aceste momente. Sa fim aproape de părinți, bunici si cei pe care ii avem lângă noi, deoarece maine s-ar putea să fie prea târziu. Pentru orice relații ma puteti contacta la numarul de telefon:0762 225673”, spune Simona Elena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *