Ministrul de Interne: E posibil să fie menținută declarația pe proprie răspundere și după 15 mai. Ce spune Marcel Vela despre amenzi

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat vineri seară la Dig24 că planul de măsuri propus pentru perioada de după 15 mai va fi adus la cunoștința publicului, care poate veni și cu eventuale propuneri de îmbunătățire. Ministrul a făcut referire la posibilitatea menținerii declarației pe proprie răspundere, la amenzile de după 15 mai, dar și la programul de revenire la lucru al firmelor cu mai mult de 50 de angajați, scrie Digi24.

Întrebat dacă declarația pe proprie răspundere va fi menținută și după data de 15 mai, ministrul de Interne a răspuns că încă se discută acest lucru în comitetul care pregătește măsurile de relaxare a restricțiilor.

„Încă discutăm dacă va mai fi nevoie de declarația pe proprie răspundere și în ce condiții”, a declarat Marcel Vela pentru Digi24.

Același lucru l-a spus și despre posibilitatea de părăsire a localității: „Se va putea părăsi localitatea în anumite condiții, care vor fi precizate în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență”.

El a completat și că vor fi date amenzi pentru încălcarea viitoarelor reguli.

„Măsurile vor avea și sancțiuni, în baza legilor care sancționează nerespectarea măsurilor introduse de Comitetul pentru Situații de Urgență”, a mai precizat ministrul.

Marcel Vela a completat în acest context că decizia CCR prin care au fost declarate neconstituționale amenzile date pe baza ordonanțelor militare „afectează România”.

„Cei care protejează sănătatea oamenilor nu mai au instrumente coercitive”, a spus ministrul.

În privința măsurilor concrete care se vor lua, Marcel Vela a anunțat că lista acestora va fi făcută publică, astfel ca oamenii să ia cunoștință din timp și să vină cu eventuale propuneri de îmbunătățire.

Ministrul a dat câteva exemple pentru saloanele de înfrumusețare, care vor trebui să se doteze cu materiale de igienă și să respecte măsuri de distanțare.

De asemenea, firmele cu mai mult de 50 de angajați, unde lumea se va întoarce la muncă, vor trebui să decaleze programul acestora.

„Dacă o firmă are 60 de angajați, vor veni 20 de la ora 7.00, 20 de la ora 8.00 și 20 de la ora 9.00, astfel încât să nu se creeze presiune pe mijloacele de transport în comun”, a dat un exemplu Marcel Vela.

VIDEO Imagini incredibile! Imnul COVID cântat de angajați și pacienți într-un spital din Botoșani. „Hai la Botoșani, cu salvarea, hai”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *