12% din elevii botoșăneni nu participă la lecțiile online. Șeful IȘJ: Cifra suferă o dinamică

Un număr de 7834 de elevi din județul Botoșani, adică 12% din populația școlară, nu participă la lecțiile online, întrucât nu au nici un dispozitiv care să le asigure accesul la astfel de lecții.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, probleme se înregistrează și în rândul dascălilor, din situațiile centralizate rezultând că 39 de profesori, din 5.108, nu dețin tabletă, laptop sau alte dispozitive.

Cele mai multe școli cu probleme sunt în mediul rural. Vizavi de cei 39 de profesori, situația este rezolvată, școlile urmând să le pună la dispoziție calculatoare sau laptopuri, dacă le au în gestiune. Cifra suferă o dinamică, pentru că autoritățile locale au început să aloce fonduri din  bugetele locale pentru achiziția de tablete. Probabil într-un timp mai scurt, cifra va suferi modificări și va scădea. Din cei 7.834 de copii 2114 sunt preșcolari”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector general al IȘJ Botoșani.

În învățământul liceal, 296 de elevi nu au niciun dispozitiv, situația fiind mai sensibilă la gimnaziu, unde 1952 elevi nu participă la lecțiile online și învățământul primar unde 3191 elevi nu au niciun dispozitiv.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *