Doliu! Un apreciat preot din Botoșani s-a stins din viață

Un apreciat preot din județul Botoșani s-a stins din viață, marți. Este vorba despre Dumitru Codău, cel care a fost preot paroh la Biserica „Sfânta Treime” din Călărași vreme de mai bine de 30 de ani. 

Fiecare credincios din Călărași, primind această tristă veste, este cuprins de sentimente de întristare dar și de recunoștință față de cel ce l-a botezat sau cununat, de cel ce l-a ajutat să treacă peste o durere sau neîmplinire din viață, de cel ce s-a bucurat cu adevărat împreună cu el de o reușită în viață. A fost cel care, mai bine de 30 de ani, a dus povara, deloc ușoară, de duhovnic al credincioşilor din Călărași, îndrumând cu blândețe pe fiecare spre a păși pe calea dreptății. Acum, părintele Dumitru este chemat să se prezinte în fața lui Hristos, dând seamă de felul cum a purtat grijă de turma cea duhovnicească, credincioșii săi”, a spus părintele Ioan Pădurariu.

În anul 1999, sub păstorirea preotului paroh Dumitru Codău și prin sprijinul credincioșilor din sat, s-au efectuat lucrări de întreţinere a bisericii și de restaurare a picturii, aflată într-o stare avansată de deteriorare. Biserica a fost resfințită la data de 22 august 1999 de către Preafericitul Părinte Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *