Se pregătește construcția a două noi magazine Lidl în Botoșani. Proprietarii terenurilor au demarat procedurile de autorizare

magazin lidl, stiri, botosaniRetailerul german Lidl vrea să construiască două noi magazine la Botoșani, unul la Alfa Land, iar celălalt pe terenul actualei fabrici de confecții Rapsodia Conf. Pentru a realizat investițiile, Lidl a cerut proprietarilor de terenuri din municipiul Botoșani să se ocupe de obținerea autorizațiilor de construcții.

Astfel, firma Alfa Land Rezidential Park SRL, care deține 11.000 de metri pătrați, a demarat procedurile pentru emiterea autorizației de construire. Procedura este una complexă, iar în primă etapă se încearcă obținerea avizului de oportunitate prin consultarea populației. Alfa Land Rezidențial Park are propune „Construire centru comercial (supermagazin), gospodărie de apă, amenajare accese, parcare și alei pietonale” pe Șoseaua Iașului 29. 

Terenul de lângă cartierul Alfa Land este potrivit pentru un supermagazin deoarece este situat într-o zonă a orașului aflată în plin proces de dezvoltare imobiliară, accesul este facil deoarece se face din trei străzi dintre care una are câte două benzi de circulație pe sens și în acest moment locuitorii din zonă sunt nevoiți să parcurgă distanțe mari pentru a-și face cumpărăturile”, a declarat viceprimarul Marian Murariu.

De asemenea, societatea comercială Rapsodia Conf SA, care deține aproape 10.000 de metri pătrați pe strada Independenței, face demersuri pentru obținerea autorizației de construcții. Practic, după ce va primi votul în Consiliul Local, fabrica va fi demolată, iar acolo va fi construit magazinul Lidl, dar și două imobile de locuințe. 

În ceea ce privește proiectul de pe str. Independenței, este bine că acea fabrică veche dispare din zona respectivă făcând mult mai vizibil ansambul urban istoric Centrul Vechi și mai ales Biserica Uspenia care este și ea monument istoric de grupă “A”, ctitorită de Elena Doamna soția lui Petru Rareș, biserică în care a fost botezat cel mai mare poet român, Mihai Eminescu”, a mai spus Murariu.

 

One thought on “Se pregătește construcția a două noi magazine Lidl în Botoșani. Proprietarii terenurilor au demarat procedurile de autorizare

  1. Societate de consum…HA…HA…asa am ajuns…ar trebui ope fiecare strada si straduta cate un LIDL. poate vom gasi paine la 0,50 lei/bucata….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *