Trei persoane din Botoșani, internate într-un spital din Iași, diagnosticate cu COVID-19

Trei pacienți din județul Botoșani care au fost internați pe Secţia de ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean „Sf Spiridon” din Iaşi au fost confirmați pozitiv cu COVID-19, a anunțat, miercuri, purtătorul de cuvânt de la Direcţia de Sănătate Publică Iași, Marius Voicescu.

Autoritățile sanitare din Iași au demarat o anchetă epidemiologică după apariția noului coronavirus la un pacient. Din totalul celor 31 de pacienți testați, șase au fost pozitivi, iar dintre aceștia trei sunt din Botoșani. 

În urma testărilor efectuate la Secţia de Ortopedie până în prezent au fost depistaţi cu noul coronavirus şase pacienţi, dintre care trei din judeţul Botoşani. Toţi aceştia s-au prezentat pentru internare la o unitate medicală între 20 şi 23 aprilie. De asemenea, rezultatele de laborator au indicat prezenţa virusului şi la şapte cadre medicale, trei asistenţi medicali şi patru infirmieri. Mai putem spune că până în prezent au fost efectuate 139 de recoltări, 108 de la personalul medical şi 31 de la pacienţii acestei secţii”, a spus Marius Voicescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *