Tânăr ucis cu topoarele de rudele fostei soţii şi aruncat în şanţ

Un bărbat de 30 de ani a fost ucis, iar trupul său aruncat într-o râpă, în județul Dâmbovița. E victimă colaterală a unui plan criminal, gândit de un individ de 68 de ani, lasă de înțeles anchetatorii.

Ținta era însă fostul ginere al acestuia, care lucra alături de tânărul omorât, la stână. Se vorbește de un conflict legat de o pășune, însă explicația ar trebui căutată în sânul familiei dezbinate, mai ales că sunt și copii la mijloc – cred localnicii. Cinci indivizi s-au năpustit asupra victimelor cu topoarele, scrie Protv.

Mihai Ivașcu, tatăl bărbatului rănit: ”În cap vreo 7-8 crestături de topor atât și aici pe spinare, spinarea neagră. Celălalt l-a lovit cu toporul aici, i-a crăpat capul de l-a omorât, l-am găsit de la stâna la vreo 200 de metri târâș, l-au tras de acolo ori viu, ori mort”.

Tânărul de 30 de ani a fost găsit fără viață, cu multiple lovituri la cap, aruncat într-o râpă, la aproape 200 de metri de stână.
Investigatorii spun că la crimă au participat cinci indivizi, cu vârste între 30 și 68 de ani.

Povestea o aflăm de la tatăl rănitului. Acesta din urmă s-a despărțit de soție, în urmă cu câțiva ani, dar rămăsese să lucreze în adăpostul pentru animale al socrului.

De altfel, spun apropiații, cei doi bărbați se certau des. Oficial, din cauză că ginerele se încăpățâna să muncească pe pământul bătrânului. Neoficial, din cauza relației, încheiate la inițiativa lui. Familia are doi copii.

Mihai Ivașcu: ”S-au dus ăștia peste ei acolo și i-au omorât în stână. Cu topoare, lovituri de topoare în cap, fostul socru și cu concubinul a sunat pe nora-mea și a spus că Andrei trebuie să moară!”.

Cumnata rănitului, ținta atacului, conform primelor date din anchetă, povestește că a fost avertizată.

Ghiorghița Donici, cumnata ciobanului grav rănit: ”Ne-a amenințat că fiul dânsei nu trebuie să trăiască, trebuie să moară, trebuie să moară în ceea ce va urma.
Reporter: I-ați pus în alertă pe cei de la stână?
Ghiorghița Donici: Nu, că nu ne-am gândit că o să se ajungă atât de departe”.

Mama ciobanului grav rănit: ”L-a omorât pe Andrei, l-a tocat cu toporul. El atât a apucat să spună, vino că m-a tocat cu toporul!”.

Bărbatul a apucat, așadar, să dea alarma. A fost dus la spital, la Terapie Intensivă și este în stare gravă.

Dr. Elena Firoiu, purtător de cuvânt SJU Târgoviște: ”Pneumotorax drept, drenat chirurgical, traumatism cranio-cerebral și fracturi multiple, craniu, torace, coaste și mâna dreapt”.

Pentru tovarășul său de lucru nu s-a mai putut face nimic. 

Anamaria Liș, purtător de cuvânt IPJ Dâmbovița: ”În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii de omor calificat”.

Polițiștii au identificat patru dintre suspecți. Riscă până la 20 de ani de închisoare, fiecare.

Cazul ar putea exploda: se pare că principalul suspect, bărbatul de 68 de ani, îi terorizează de ani buni pe localnici.

De altfel, și oamenii legii confirm că a fost bănuit inclusiv de agresiuni cu cuțitul ori de incendieri voite – zece locuințe, cel puțin.

Nu au reușit, însă, în niciun caz, să strângă un dosar pe care să-l ducă în instanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *