Comisie pentru evaluarea pagubelor în agricultură provocate de secetă, constituită la Botoșani prin ordin al prefectului

Foto Obiectiv VB

Având în vedere Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale
privind despăgubirea fermierilor pentru pagubele produse de secetă și având la bază solicitarea Direcției pentru Agricultură Județeană Botoșani, a fost emis ordinul prefectului județului prin care s-a aprobat constituirea comisiilor de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole, asociate fenomenului meteorologic de secetă pedologică.

Din cadrul comisiilor de constatare și evaluare a pagubelor la culturile
agricole fac parte reprezentantul administrației publice locale, al centrului
județean/local al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, al Direcției pentru Agricultură Județeană și al ANIF- Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare.
Comisiile au demarat evaluările la începutul lunii mai în baza ordinului prefectului și în conformitate cu prevederile Ordinului comun nr.
97/63/2020 pentru aprobarea Regulamentului privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice, emis de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerul Afacerilor Interne.

Conducătorii instituțiilor mai sus menționate au obligația de a lua
toate măsurile impuse prin legislația în vigoare pentru protecția și siguranța reprezentanților din comisiile de evaluare, în contextul pandemiei de coronavirus, potrivit unui comunicat al Cancelariei Prefectului Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *