Restartul fotbalului românesc? Cornel Șfaițer propune o nouă abordare în Liga 1 după pandemie

Cluburile din Liga 1 își pot schimba strategia după problemele financiare pe care criza generată de coronavirus le-a adus. Cornel Șfaițer, manager la Sepsi, crede că privirile trebuie să se îndrepte spre academii, spre promovarea tinerilor jucători autohtoni.

Terminăm sezonul sau nu? Cum vor arăta campionatele după această perioadă. Mai rezistă cluburile? Sunt doar câteva dintre întrebările pe care toți și le pun. Cert este că vor fi multe cluburi care vor suferi. Iar previziunile sunt că, de fapt, cele mai mici vor avea probleme, în timp ce granzii vor rămâne în top.

„Să promovăm tinerii”

Pentru a supraviețui e nevoie de o strategie nouă, una pe care Cornel Șfaițer o vede cu mai puțini jucători străini, cu accent pe jucători tineri, din România: „În perioada asta grea prin care trecem, trebuie cumva să ne schimbăm puțin poziția vizavi de jucătorii străini. E cazul să ne îndreptăm mai atent privirea spre jucătorii tineri autohtoni. Sunt mulți copii de perspectivă la Liga a 2-a sau a 3-a. Cu condiții bune de pregătire, dacă se lucrează atent cu ei, pot deveni certitudini”.

Fan al jucătorilor tineri, Cornel Șfaițer știe care-s numele pe care Sepsi se va baza în viitorul apropiat: 

„La noi se știu deja câteva nume. Carnat, Ștefănescu, Dumiter, toți trei sunt certitudini, au meciuri la Liga 1. Însă din spate mai vin câțiva tineri de perspectivă. Avem un Andres Dumitrescu, un Călin Popescu sau George Dragomir. Toți trei tineri, cu viitor frumos. Mai avem și alții, toți trebuie să muncească. Ajutăm astfel fotbalul românesc. Câștigăm și financiar pentru că nu mai plătim salarii mari. Și trecem mai ușor peste perioada mai grea. Ajutăm și echipa națională și avem speranța că vom reveni în top. E un plus pentru toată lumea”  a spus  Șfaițer pentru GSP.RO

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *