Cornel Șfaițer propune ca jucătorii și antrenorii să poarte măști înainte și după meci: Nu trebuie să ne fie rușine

Cornel Șfaițer, manager la Sepsi, propune ca jucătorii și antrenorii să poarte măștile și mănușile de protecție inclusiv în întâlnirile cu presa, înainte sau după meciurile de Liga 1. 

Faptul că sportivii de performanță pot reveni din 15 iunie la antrenamente a trezit lumea fotbalului. O lume adormită de două luni, un tablou plin de imagini cu fotbaliști antrenându-se acasă, în izolare, de patroni și președinți care și-au strigat disperarea la TV. Fotbalul revine în iarbă, deocamdată pentru antrenamente. Fotbaliști cu măști înainte și după meci, stadioane goale și interviuri luate de la distanța regulamentară. Sunt imagini cu care ar trebui să ne obișnuim.

„Să fim foarte atenți!”

Cornel Șfaițer, manager la Sepsi, s-a implicat mult în ultimele două luni. Cu variante de reluare a campionatului, cu idei pentru a proteja personalul implicat. Acum, oficialul covăsnenilor atrage atenția, speră ca lumea fotbalului să “nu se culce pe o ureche”. “E foarte bine că reluăm activitatea. E clar că ar fi fost nemulțumiri și dacă nu reluam campionatul, cum sunt și dacă îl reluăm. Cert e că avem nevoie de cele 4 săptămâni de antrenament. Iar după cele 4 săptămâni, dacă putem relua competiția, ceea ce ne dorim, trebuie să fim foarte atenți”.

„Nu trebuie să ne fie rușine”

Fostul conducător al celor de la FC Botoșani crede că jucătorii și antrenorii ar trebui să poarte măștile de protecție înainte și după meci, chiar și la zonele de interviuri sau conferințe de presă: „Să fim atenți cum ne comportăm zi de zi, să nu ne culcăm pe o ureche chiar dacă depășim perioada de pregătire și nu apare nimic neprevăzut. Să fim atenți la condițiile de igienă, cele de izolare pentru jucători și staff. Cu cine se intră în contact.  Consider că ar fi util să purtăm măști și mănuși înainte și după meci, inclusiv la conferințele de presă sau la zona mixtă. După meciuri. Poate fi o imagine ciudată, dar nu trebuie să ne fie rușine. E mai bine să prevenim decât să tratăm. Doar așa putem termina campionatul și ne putem gândi la sezonul următor”.

“Vedem că în România oamenii s-au mai relaxat. Dar trebuie să înțelegem totuși că pericolul nu dispare așa ușor. Cu toate măsurile de igienă îl putem ține însă la distanță. Nu e foarte confortabil pentru nimeni. Mai ales că se face cald, însă trebuie să facem un efort și să purtăm măști și mănuși. Până la urmă sănătatea e cea mai importantă”, a declarat Cornel Sfaiter pentru gsp.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com