Tânăra care a ucis un om de afaceri din Botoșani a fost eliberată

Studenta criminală Alina Mihaela Horeanu (Roșca) s-a întors acasă, în Suceava. Tânăra de 34 de ani a fost pusă recent în libertate de către judecători după ce a stat în pușcărie pentru uciderea omului de afaceri din Botoșani, Daniel Mancaș. Ea a fost condamnată la 20 de ani de închisoare, dar magistrații din cadrul Judecătoriei Gherla au admis propunerea de liberare condiționată formulată de Alina Mihaela Horeanu (Roșca).

„Din procesul-verbal și caracterizarea anexată, reiese că persoana privată de libertate Roșca Mihaela Alina (fostă Horeanu) se află în Penitenciarul Gherla, unde execută o pedeapsă de 20 de ani de închisoare. Până pe 13 februarie 2020, aceasta a executat 5.529 de zile de închisoare (fiind incluse și zilele în care aceasta a muncit din spatele gratiilor). Pentru a putea beneficia de liberare condiționată, ea trebuie să execute 3/4 din pedeapsă, adică 5.478 de zile de închisoare. Mai reiese că deținuta a fost sancționată disciplinar o singură dată. Sancțiunea a fost ridicată prin recompensare”, susțin magistrații.

Potrivit articolului 59, alineatul 1 din Codul penal din 1969, după ce a executat cel puțin trei pătrimi în cazul închisorii mai mari de zece ani de închisoare, condamnatul care este stăruitor în muncă, disciplinat și dă dovezi temeinice de îndreptare, ținându-se seama și de antecedentele sale penale, poate fi liberat condiționat înainte de executarea în întregime a pedepsei.

La începutul anului 2007, tânăra studentă la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, l-a cunoscut pe omul de afaceri Daniel Mancaș, din Botoșani, apoi, ea și iubitul ei au plănuit să îl omoare.

L-au atras într-un apartament și l-au înjunghiat de peste 30 de ori, apoi l-au lovit cu o bâtă. Totul pentru a-i luat banii și bijuteriile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *