Petiție online pentru redeschiderea bisericilor

Zeci de botoșăneni au semnat o petiție online pentru redeschiderea bisericilor. Aceasta este adresată președintelui României, Klaus Iohannis, Ministerului Sănătății și DSU.

Iată mesajul transmis de inițiatorii acestei petiții:

„Noi creștinii mărturisim că Sfânta Biserică este locul în care noi găsim refugiul cel mai sigur față de toate problemele acestei vieți, unde găsim nu numai iertarea păcatelor noastre ci și putere, energie, consolare și mai ales vindecare!
Rugăciunea poporului lui Dumnezeu este o forță de neînlocuit împotriva tuturor relelor din istoria omenirii.
1. Puterea rugăciunii este dovedită în mari evenimente istorice: victoria de la Lepanto prin rugăciunea Rozariului (1571), alungarea musulmanilor de la porțile Vienei prin Sobieski și Liga creștină (1683), oprirea ciumei din Banat prin pelerinajele la Maria Radna din Lipova (1738).
2. Puterea de vindecare în Biserica lui Cristos. Sfânta Fecioara Maria a apărut la Lourdes în Franța făcând să izvorească un izvor de apă vindecătoare, care vindecă bolnavii până în ziua de astăzi, dar a cerut și construirea unei biserici lângă izvor. Similar, Maica Sfântă a oferit un loc de vindecare poporului indian, devenit Sanctuarul Vailankanni, supradenumit ”Lourdes-ul Asiei” (sec. al XVI-lea).
3.Alte state au menținut bisericile deschise și în acele locuri nu s-au înregistrat creșteri semnificative de infectări. În timpul crizei Covid 19 majoritatea Statelor din SUA permit sfintele Liturghii în lăcașurile de cult, conform Pew Research Center. Doar 10 din 50 de state interzic adunările religioase iar celelalte consideră cultul religios ca fiind activitate ”esențială”.
Statul New York, Liturghii interzise: 304.000 infectări, 23.000 decese
Washington, permise parțial: 14.000 infectări, 814 decese
West Virginia, Liturghii permise: 1.100 infectări, 41 decese
Statistici din 1.05.2020: https://www.corona.help/country/united-states
4.Biserică nu îmbolnăvește ci vindecă oamenii și oprește epidemiile. Ea dăruiește sănătatea sufletească unei societăți, indispensabilă pentru sănătatea trupească. Biserica nu poate funcționa în spațiul virtual pentru că e bazată pe prezența euharistică a lui Cristos, pe comuniunea, unitatea și iubirea cristică dintre credincioși.
Vă rugăm să dați o șansă creștinilor să mijlocească în fața lui Dumnezeu spre binele poporului român, ca acesta să nu-și tăgăduiască obârșia creștinească, și deschideți bisericile poporului!”

Găsiți petiția AICI!

3 thoughts on “Petiție online pentru redeschiderea bisericilor

  1. De ce dau autorii exemple din US? In Europa, toate bisericile sunt inchise si ar fi bine sa ramana asa pana se clarifica treaba. Cat despre cei care nu pot sa stea fara sa mearga la biserica, cu parere de rau pentru ei, dar venereaza o cladire, nu pe Dumnezeu… Dumnezeu n-are nevoie de cladirile bisericilor, n-a avut niciodata. Doar popii va vand iluzia asta, sa va pape banii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *